Brysselin iskuissa loukkaantunut suomalaismies pääsi sairaalasta – ”Keskitymme nyt elossa pysymiseen” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brysselin iskuissa loukkaantunut suomalaismies pääsi sairaalasta – ”Keskitymme nyt elossa pysymiseen”

Suomalaispariskunta oli tänä aamuna Brysselin lentokentällä lähdössä New Yorkiin, kun kentällä räjähti.

Brysselin Zaventemin lentokentällä räjähti pommi tiistaina aamupäivällä.­

22.3.2016 18:53

Suomalainen Pasi Moisio loukkaantui vaimonsa kanssa tänä aamuna Brysselin lentokentällä sattuneissa terrori-iskuissa. Moisio kertoo IS:lle, että he ovat juuri kotiutuneet sotilassairaalasta.

– Keskitymme nyt elossa pysymiseen. Toivon vain, ettei tällaista tapahdu enää koskaan, Moisio kertoo puhelimitse.

Moisio työskentelee Brysselissä Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n johtajana ja pysyvänä EU-edustajana.

– Työ täällä jatkuu kaikesta huolimatta, Moisio sanoo.

Helsingin Sanomien mukaan Moisio oli tänä aamuna vaimonsa kanssa Brysselin lentokentällä jättämässä laukkuja Delta Airlines -yhtiön tiskille, kun kentällä räjähti. Pariskunnan oli määrä matkustaa New Yorkiin.

Räjähdyksiä sattui kaksi ja ne kaatoivat heidät ja kaikki ympärillä olevat maahan, Moisio kertoi Helsingin Sanomille aiemmin päivällä.

– Vaimo sai avohaavoja ja ruhjeita kasvoihin ja päähän, minulta on kuulo kateissa ja pään alueella palovammoja, Moisio sanoi HS:lle.

– Kun nousimme maasta, oli koko lähtöhallimme sisätila aivan sirpaleina ja tuusan nuuskana. Kun meidät vietiin väliaikaiseen ensiapuun, kävi selväksi, miten pahasti monelle muulle siinä jonossa kävi, Moisio kuvaili lehdelle.

Ulkoministeriön mukaan Brysselin tiistain iskuissa loukkaantui kolme suomalaista.

Lentokentällä olleen pariskunnan lisäksi kolmas loukkaantunut suomalainen oli Maalbeekin metroasemalla. EU-rakennusten lähistöllä sijaitsevalla metroasemalla räjähti pian sen jälkeen, kun lentokentällä oli tapahtunut kaksi räjähdystä.

Ulkoministeriön mukaan Maalbeekin asemalla ollut suomalainen selvisi pienillä vammoilla.

– Käsittääkseni hän ei tarvinnut sairaalahoitoa. Tietysti se on järkyttävä kokemus, mutta muuten hän on ihan hyvässä kunnossa, sanoo ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Ritva Naumanen Ilta-Sanomille.

Loukkaantuneisiin suomalaisiin on oltu yhteydessä Suomen suurlähetystöstä ja heille on tarjottu kriisiapua.

Ulkoministeriö ei ollut tiistai-iltaan mennessä saanut tietoa mahdollisista muista loukkaantuneista suomalaisista.

– Belgian viranomaisetkaan eivät ole olleet yhteydessä meihin päin, joten se tarkoittaa aika hyvää, Naumanen sanoo.

Ulkoministeriön mukaan matkustusilmoituksia Brysselin alueelle on tehty viimeisimmän tiedon mukaan 265. Lisäksi Belgiassa asuu pysyvästi noin 4 000 suomalaista, joista suurin osa Brysselissä.

– Toiveena on, että suomalaiset tekisivät netissä matkustusilmoituksen, jotta saamme heille tiedon tai ohjeita siitä, jos tilanne muuttuu tai jos jonkinlainen uusi uhka on olemassa, sanoo ulkoministeriön konsuliasioiden yksikönpäällikkö Teemu Turunen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?