”Ihmisiä vyöryi kauhun vallassa” – suomalainen Mikael, 21, todisti Brysselin paniikkia

Suomalainen motorcross-kuljettaja saapui Brysselin lentokentällä räjähdyksen aikana.

Mikael Kaipanen todisti Brysselin paniikkia.

22.3.2016 11:17

Brysselin lentokentälle saapui aamulla kahdeksan aikaan Hyvinkäältä kotoisin oleva 21-vuotias Mikael Kaipanen. Hänen piti ehtiä aamukymmeneltä lähtevään koneeseen. Mikael Kaipanen aikoi matkata Ruotsin kautta Suomeen.

Lentokentällä Kaipanen näki heti, että jotain omituista oli tapahtunut. Poliisi ohjasi ihmisiä ulos lentoasemalta.

– Porukkaa vyöryi valtavia määriä vastaan. Osa oli kauhun vallassa, jotkut itkivät.

Mikael Kaipanen lähti ihmisten mukana lentoaseman parkkialueelle, jonka poliisit olivat muuttaneet evakuointialueeksi. Kaipanen kuuli järkyttyneiltä ihmisiltä, että lentoasemalla oli räjähtänyt pommi.

VIDEO: People run for cover after two large explosions rock #Brussels airport #Belgium - @AAhronheim pic.twitter.com/fvyhIplLOu— Conflict News (@Conflicts) 22. maaliskuuta 2016

– Itse en kuulut mitään räjähdystä.

Kaipanen kertoo, että lentoasemalla parveili paljon poliiseja ja sotilaita. Jonkun ajan jälkeen poliisi ohjasi ihmiset pois parkkialueelta.

Mikael Kaipanen lähti kävelemään kohti Brysselin keskustaa. Hän toivoi, että pääsisi bussilla tai taksilla kaupunkiin.

– Tiet lentokentälle on suljettu. Metro on myös kiinni. Yritin tuossa juuri päästä Xaventemin asemalle, mutta se oli kiinni.

Mikael Kaipanen asuu työn ja harrastuksen takia Belgiassa. Hän on ammatiltaan motorcross-kuljettaja. Hän kilpailee motocrossin EMX300-luokan EM-sarjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?