Barack Obama kutsui Sauli Niinistön Valkoiseen taloon

Suomen tasavallan presidentti on kutsuttu Valkoiseen taloon vierailulle toukokuussa.

Suomen tasavallan presidentin kanslian mukaan presidentti Sauli Niinistö tapaa Barack Obaman Washingtonissa 13. toukokuuta.

18.3.2016 15:30 | Päivitetty 18.3.2016 15:47

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama isännöi toukokuussa Washingtonissa tilaisuutta, johon on kutsuttu Suomen, Ruotsin, Islannin, Norjan ja Tanskan johtajat.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Myös Suomen tasavallan presidentin kanslia on julkaissut asiasta tiedotteen.

Kanslian mukaan presidentti Sauli Niinistö tapaa Obaman Washingtonissa 13. toukokuuta. Niinistön kerrotaan tekevän virallisen vierailun Valkoiseen taloon yhdessä muiden pohjoismaisten päämiesten kanssa.

Huipputapaamisen aiheena on kanslian mukaan Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen yhteistyö mm. terrorismin ja väkivaltaisten ääriliikkeiden vastaisessa toiminnassa, ydinturvallisuudessa, arktisissa asioissa, humanitaarisessa avussa, kestävän kehityksen edistämisessä sekä ympäristö- ja terveyskysymyksissä.

Sauli Niinistö tapaa Barack Obaman toukokuussa.

Keskusteluissa käsitellään myös Euroopan turvallisuutta, kauppasuhteita sekä muuttoliikettä ja pakolaiskriisiä.

Vierailu on jatkoa Tukholmassa syyskuussa 2013 järjestetylle tapaamiselle, jossa presidentti Obama tapasi presidentti Niinistön sekä Islannin, Norjan, Ruotsin ja Tanskan pääministerit.

Kanslian tiedotteessa kerrotaan, että myös tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on mukana vierailulla, ja sen aikana järjestetään puolisoille myös erillistä ohjelmaa. Vierailun päättää Obaman ja hänen puolisonsa Michelle Obaman tarjoama virallinen juhlapäivällinen.

Tasavallan presidentti oli viimeksi Valkoisessa talossa huhtikuussa 2002, kun presidentti Tarja Halonen oli presidentti George W. Bushin vieraana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?