Brysselin terrorioperaatio jatkuu edelleen – pääministeri: ”Vaara on olemassa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brysselin terrorioperaatio jatkuu edelleen – pääministeri: ”Vaara on olemassa”

Belgiassa tiistaina aloitettu terrorioperaatio jatkuu edelleen, kertoo maan pääministeri Charles Michel. Hänen mukaansa operaatio liittyy Pariisin marraskuisiin terrori-iskuihin.

16.3.2016 11:56

– Tutkinta jatkuu, ja vaara on edelleen olemassa, Belgian pääministeri Charles Michel sanoi keskiviikkona aamupäivällä.

Hän ei kuitenkaan kertonut, aikovatko viranomaiset nostaa terroriuhkaa korkeimmalle tasolle kaupungissa.

Poliisioperaatio on ollut käynnissä läpi yön. Eilen neljä poliisia haavoittui ja yksi aseistautunut hyökkääjä kuoli, kun terroristiepäillyt avasivat tulen kohti poliisia Etelä-Brysselissä Forest'n lähiössä.

Erikoisjoukkojen jäsen asettumassa asemiin Brysselin eteläosissa.­

Forest'n lähiön pormestari Marc-Jean Ghyssels kertoi paikalliselle medialle, että arki jatkuu lähiössä normaalisti ja eilisen ratsian takia eristetty alue on avattu jälleen liikenteelle. Koulut ja lastentarhat ovat auki normaalisti.

Poliisi: Kaksi epäiltyä karussa

Tulitus alkoi eilen, kun poliisi meni tekemään ratsiaa Forest'n lähiössä sijaitsevaan rakennukseen, jonka uskottiin olevan tyhjillään.

Tulituksen kohteeksi joutuneessa tiimissä työskenteli ranskalaisia ja belgialaisia poliiseja. Yksi haavoittuneista on ranskalainen naispoliisi.

Poliisit tarkastamassa ajoneuvoa tiistai-iltana eteläisessä Brysselissä.­

Belgian poliisi epäilee ainakin kahden hyökkäykseen liittyvän ihmisen pakoilevan yhä poliisia. Pääministeri ei vahvistanut tietoa jahdista.

Surmansa saanut terroristiepäilty on tunnistettu, mutta viranomaisten mukaan hän ei ole Salah Abdeslam, Pariisin terrori-iskujen pääepäilty. 26-vuotias Abdeslam pakeni Pariisin terroritekojen jälkeen Belgiaan.

Hyökkääjän surmasi poliisin tarkka-ampuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?