Viimeinen hyytävä sähköposti julki – Germanwingsin koneen päin vuorta lentänyt perämies avautui lääkärille

Julkaistu:

Germanwingsin lento 9525
Andreas Lubitz ohjasi Germanwingsin matkustajakoneen päin Alppien vuoristoa vajaa vuosi sitten. Nyt hänen viimeinen hyytävä sähköpostiviestinsä on julkaistu.
Lubitz lähetti viimeisen sähköpostinsa lääkärilleen kaksi viikkoa ennen hirmutekoaan. Saksalaislehti Bild julkaisi viimeisen viestin.

”Pelkään tulevani sokeaksi enkä saa tätä ajatusta pois mielestäni”, hän kirjoitti lääkärilleen.

”Yliopistollinen sairaala ei ole löytänyt mitään, mikä selittäisi muutoksen näössäni. Valitettavasti siitä alkaen, kun aloitimme testit, se on mennyt vain huonommaksi enkä pysty näkemään selkeästi kirkkaassa valossa”, hän kirjoitti.

Jo turman jälkeen kerrottiin, että Lubitz kärsi masennuksesta ja näön heikkenemisestä, jonka vuoksi hän pelkäsi menettävänsä työnsä.

Sähköposti paljastaa, että Lubitz käytti suuria annoksia Mirtazapin-masennuslääkettä. Hän kertoi, että lääkityksen lisääminen teki hänet entistä levottomammaksi ja sai hänet panikoimaan näkönsä vuoksi.

Hän myös kertoi lääkärilleen, että häntä häiritsi lisäksi jatkuva paine, jota hän tunsi silmissään.

”Jos se ei olisi silmissä, niin kaikki olisi hyvin”, hän kirjoitti.


Lennon numero oli 9525. Lubitz lensi Barcelonasta Dusseldorfiin matkalla olleen Germanwingsin Airbus A320 -matkustajakoneen päin Alppien vuoristoa 24. maaliskuuta viime vuonna. Turmassa kuoli 149 ihmistä.

Myöhemmin Lubitzin lääkärintodistuksista selvisi, että hän kärsi vakavasta masennuksesta. Hänellä kerrotaan olleen aiemmin myös itsemurha-ajatuksia. Lubitz oli puhunut 41 eri lääkärin kanssa viiden vuoden aikana ennen tuhoisaa lentoa.

Bildin mukaan eräs Lubitzin kanssa tekemisissä ollut psykiatri sanoi poliisille kaksi päivää turman jälkeen:

”Älä vain sano, että hän lensi konetta.”

Bildin käsiinsä saama materiaali on lehden mukaan peräisin Germanwingsin tragedian virallisesta tutkintaraportista, joka julkistetaan viikon päästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt