Löydettiinkö O.J. Simpsonin murha-ase? Liikennepoliisi pitänyt kääntöveistä hallussaan liki 20 vuotta

Los Angelesissa sijaitsevan kartanon alueelta löytynyt veitsi on nostanut julkisuuteen 20 vuoden takaisen kohumurhan.

O.J. Simpson vapautettiin vuonna 1995 murhasyytteistä.

4.3.2016 20:34 | Päivitetty 4.3.2016 20:46

Nyttemmin puretun kartanon omisti aikoinaan entinen jalkapallotähti O.J. Simpson, jota syytettiin ex-vaimonsa ja tämän ystävän surmasta 1994.

Los Angelesin poliisi ilmoitti perjantaina tutkivansa, liittyykö veitsi vanhoihin surmiin. Simpson todettiin värikkään ja laajaa julkisuutta saaneen oikeudenkäynnin jälkeen syyttömäksi surmiin. Tapoissa käytettyä teräasetta ei koskaan löydetty.

TMZ-sivuston mukaan rakennustyömies löysi veitsen, kun O.J. Simpsonin Brentwoodin kartanoa oltiin purkamassa vuonna 1998. Työmies antoi puukon aluetta vartioineelle liikennepoliisille. Los Angeles Timesin mukaan eläköitynyt poliisi paljasti asian vasta kaksi kuukautta sitten.

Poliisi tutkii parhaillaan onko veitsellä mahdollisesti osuutta 12.6.1994 murhatun Nicole Brown Simpsonin ja Ron Goldmanin murhiin. Poliisi on etsinyt murhaan käytettyä veistä jo kaksi vuosikymmentä.

O.J. Simpson vapautettiin murhasyytteistä oikeudessa vuonna 1995. Hän istuu nyt vankilassa saatuaan tuomion osallisuudesta Las Vegasissa tehtyyn aseelliseen ryöstöön. Simpson tuomittiin 33 vuodeksi vankeuteen 2008.

On kuitenkin epätodennäköistä, että nyt löydetyllä veitsellä tulee olemaan minkäänlaista vaikutusta Simpsonin tulevaisuuteen. Los Angeles Timesille asiaa kommentoinut entinen syyttäjä Dmitri Gorin sanoo, että tuomariston kerran vapauttamaa murhasyytettyä ei voida syyttää samasta rikoksesta toista kertaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?