Kuuma vaaliväittely ajautui heti alapään juttuihin – Trump: Kehoni mitoissa ei ongelmaa

Julkaistu:

Presidenttikisa
Presidentiksi mielivä Donald Trump kohtasi kolme haastajaa Fox Newsin väittelyssä Yhdysvalloissa. Trump totesi, että hän säästäisi sulkemalla opetusministeriön.
Ennakkosuosikki Donald Trump torjui vuoden 2012 ehdokkaan Mitt Romneyn kritiikin republikaanien torstain vaaliväittelyssä Detroitissa.

Fox Newsin kuumassa väittelyssä huomion keskipisteenä oli jälleen kerran Trump, jonka lisäksi lavalla nähtiin senaattorit Marco Rubio ja Ted Cruz sekä Ohion kuvernööri John Kasich.

Romney oli aiemmin sanonut, että ”tekaistu” Trump johtaisi Yhdysvallat lamaan, heikentäisi maan turvallisuutta ja epäonnistui Ku Klux Klanin tuesta kieltäytymisessä.

Trump kuvasi Romneyta epäonnistuneeksi ehdokkaaksi, joka menestyi surkeasti. Miljardööri sanoi kirjoittavansa uusiksi kauppasopimukset, joiden hän arvioi suosivan Kiinaa ja Meksikoa. Lisäksi hän korosti kieltäytyneensä KKK:n tuesta.

Trump kommentoi, että hän säästäisi sulkemalla opetusministeriön ja ympäristönsuojeluviraston.

Yleisö buuasi ja hurrasi, kun väittelijät heittelivät solvauksia puolin ja toisin. Keskustelu päätyi nopeasti negatiiviselle sivuraiteelle, kun Trump vastasi Rubion aiempaan luonnehdintaan siitä, että Trumpilla on ”pienet kädet”.

– Katsokaa näitä käsiä, Trump totesi ja näytti käsiään yleisölle.

Väitteeseen siitä, että hänen kehossaan jokin muukin paikka olisi pieni, Trump sanoi: ”Voin taata teille, että siellä ei ole ongelmaa.”


Rubio sanoi, että vaalidebatin pitäisi palata poliittisiin aiheisiin. Hän toisaalta korosti, että Trump oli se joka aloitti henkilökohtaiset hyökkäykset ehdokkaiden kesken.

Cruz puolestaan väitti, että hän on republikaaneista ainoa, joka on osoittanut voivansa lyödä esivaaleissa Trumpin.

Kasich taas sanoi, että hän kykenisi voittamaan marraskuun vaaleissa Hillary Clintonin. Maltillisena pidetty Kasich uskoo voivansa saada ääniä myös maansa demokraateilta.

Rubio, Cruz ja Kasich myönsivät kuitenkin tukevansa Trumpia, jos tämä lopulta valitaan republikaanien ehdokkaaksi. Asiasta kysyttiin kaikilta väittelyn lopuksi.

Myös Trump kertoi tukevansa siinä tapauksessa republikaanien ehdokasta, jos häntä ei valita. Presidentinvaalit järjestetään marraskuun 8. päivänä.

Clintonille myötätuulta

Demokraattipuoleen presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Clintonin sähköpostikohussa on julkaistu uutta tietoa, joka näyttäisi muuttavan tilannetta Clintonin eduksi. Clintonin kiistellyistä sähköposteista saadut turvatiedot eivät osoita minkäänlaisia merkkejä hakkeroinnista, kertoo New York Times.

Uutinen perustuu Clintonin yksityisen tietokoneen serverin tietoihin, jotka hänen entinen avustajansa luovutti liittovaltion poliisille FBI:lle.

Hillary Clinton oli käyttänyt Yhdysvaltain ulkoministerinä henkilökohtaista sähköpostitiliään virka-asioissa, mikä arvostelijoiden mukaan asetti viestit alttiiksi hakkeroinnille. Sähköpostien kerrotaan sisältäneen huippusalaista aineistoa.

Clinton on pahoitellut oman sähköpostinsa käyttöä mutta vakuuttanut, ettei siinä vaarantunut salaista aineistoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt