Ilmastonmuutos aiheuttaa puoli miljoonaa ylimääräistä kuolemantapausta

Julkaistu:

Ilmasto
Tuoreen tutkimuksen mukaan maailman väestö kasvaa nopeammin kuin ruoantuotanto.
Ilmaston lämpeneminen voi aiheuttaa ainakin 500 000 ylimääräistä kuolemantapausta vuoteen 2050 mennessä, sillä maailman elintarviketuotanto ei pysy väestönkasvun tahdissa.

Lääketieteellisen aikakauslehti The Lancetin julkaiseman tutkimuksen mukaan ilmastonmuutos pienentää satoja, samalla kun maailman väestö kasvaa nykyisestä noin seitsemästä miljardista yhdeksään miljardiin vuonna 2050.

Vaikutukset näkyvät erityisesti kehittyvissä maissa, lähinnä Kiinassa ja Intiassa. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO arvioi, että maailmassa on nyt noin 800 miljoonaa aliravittua ihmistä. Väestön kasvaessa ruuan tuotannon pitäisi kasvaa selvästi nykyisestä, jotta aliravitsemus saataisiin kitkettyä.

Oxfordin yliopistossa tehdyn tutkimuksen perusteella ennuste puolesta miljoonasta kuolemantapauksesta voi olla aliarvioitu. Ilmastonmuutos muuttaa myös ruokavalion koostumusta, mikä osaltaan vaikuttaa ihmisten terveyteen. Hedelmien ja vihannesten kulutuksen odotetaan ilmastonmuutoksen myötä vähenevän.

Ilmaston lämpenemisen seurauksena on myös todennäköistä, että ruuantuotannon häiriöitä tapahtuu useammin. Yksi esimerkki nähtiin Venäjällä vuonna 2010, kun vehnäsato epäonnistui.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt