Asiantuntija: Trumpin ja Clintonin kaksintaistelusta tulee kova ja ruma - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Asiantuntija: Trumpin ja Clintonin kaksintaistelusta tulee kova ja ruma

Julkaistu: 2.3.2016 12:40

Donald Trump ja Hillary Clinton jyräsivät supertiistaina. On hyvin todennäköistä on, että he ovat vastakkain USA:n presidentinvaalien finaalissa. Jos näin käy, siitä tulee kova ja ruma sota.

ISTV:n studiossa keskiviikkoaamuna vieraillut ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola arveli republikaanien Donald Trumpin ja demokraattien Hillary Clintonin olevan 80 prosentin todennäköisyydellä vastakkain lopullisessa vaalissa.

– Siitä taistelusta tulee kova. Siitä tulee eksistentiaalinen taistelu Yhdysvaltojen suunnasta.

– Kahdeksan vuotta käyty polarisaatio kokee kliimaksinsa heidän kamppailussaan.

Yhdysvaltain politiikan erikoisasiantuntijan mukaan Trump on demokraateille unelmavastustaja. Trumpin suosima loanheitto ei kuitenkaan ole Clintonin parasta osaamista, mutta Aaltolan mukaan Trump saa olla ”tarkkana tämän naisen kanssa”.

– Clinton on kuin höyryjuna ja kova, hyvin kova hänkin osaa olla.

Aaltolan mukaan Trumpin taustoja ”ei ole vielä tsekattu” kunnolla. Hänen taustoistaan kaivetaan mm. mafiayhteyksiä.

  • Oheisella videolla paneudutaan asiantuntija Mika Aaltolan kanssa USA:n presidentinvaalien kolmeen ajankohtaiseen pointtiin: 1) Trumpin ja Clintonin jo alkaneeseen taisteluun, 2) republikaanien likaiseen kamppailuun ja 3) uuteen supertiistaihin 15.3.

Ohjelmajohtaja Aaltola kertoo näkemyksensä kuinka Donald Trump on ”tuhonnut Reaganin republikaanisen puolueen”. Aaltola perustelee myös kuinka puoluejohto edelleen elättelee toiveita suosikkinsa Marco Rubion noususta Trumpin ykköshaastajaksi toisen supertiistain (15.3.) momentumilla.

Jos grafiikka ei näy, voit katsoa sen tästä.