Konkreettinen esimerkki Isisin hirmukeinoista – rankaisee väärin pukeutuvia naisia ”purijalla” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Konkreettinen esimerkki Isisin hirmukeinoista – rankaisee väärin pukeutuvia naisia ”purijalla”

Terroristijärjestö Isis rankaisee ihmisiä hallitsemillaan alueilla silmittömän julmasti.

Isis rankaisee julmasti naisia, jotka eivät pukeudu kokonaan kehon peittäviin vaatteisiin.

28.2.2016 14:25

Terroristijärjestö Isis käyttää varsinkin vangeikseen joutuvia naisia ja tyttöjä seksuaalisesti hyväksi julmimmilla mahdollisilla tavoilla. The Independent kertoo uudesta järkyttävästä paljastuksesta.

Independentin mukaan Isis rankaisee väärin pukeutuvia naisia laitteella, josta alueen väki käyttää sanaa "purija" tai ”leikkuri”.

Isisiä paennut entinen koulunjohtaja kertoo lehden verkkosivuilla, että metallinen laite repii kehosta paloja ja se aiheuttaa tuskallista kipua. Isis käyttää tätä epäinhimillistä ja summittaista rangaistusta, jos nainen ei järjestön mukaan pukeudu kokonaan kehon peittäviin vaatteisiin.

22-vuotias kotirouva Fatima kertoo oman tarinansa lehdessä.

– Onnistuin vihdoin pakenemaan monen epäonnistuneen yrityksen jälkeen Isisin alueelta Mosulista. Lapseni näkivät siellä nälkää. Isis tuli entistä väkivaltaisemmaksi ja suorastaan sadistiseksi naisia kohtaan, hän paljastaa.

– ”Purijasta” tuli uusin painajaisemme, Fatima kertoo päästyään vihdoin turvaan Mabroukan leirille kurdien valvomalle alueelle Syyriassa.

Fatima kertoo, että hänen sisartaan rangaistiin laitteella mielivaltaisesti.

– Sisartani rangaistiin rajusti, koska hän oli unohtanut laittaa käsineet käteen, Fatima sanoo.

Isis menettää suosiotaan ja muuttuu entistä väkivaltaisemmaksi

Fatima kertoo, että ”purija” aiheuttaa vaikeita vammoja, ja laitteen jättämät vammat näkyvät esimerkiksi ihmisten käsissä pahoina arpina ja mustelmina kuukausia rankaisun jälkeen.

– ”Purijalla” rankaiseminen koetaan paljon pahemmaksi kuin esimerkiksi pakkotyön aiheuttamat kivut.

Silminnäkjöiden mukaan laite toimii samaan tapaan kuin loukut, joilla eläimiä pyydystetään.

– Purijassa on metalliset leuat, joissa on hammasmaiset ihmislihaan uppoavat piikit, silminnäkijä kertoo.

Isisin hallitsemilta alueilta paenneiden ihmisten mukaan Isis on muuttunut entistä julmemmaksi.

– Julkiset ruoskimiset lisääntyvät. Ruoan väheneminen johtaa nääntymiseen ja kurjuuteen, jota Isisin julmuus vain pahentaa, silminnäkijät kertovat Independentille.

Rappio ja julmuus leimaavat Isisiä

Jo aiemmin useat ihmisoikeusjärjestöt ovat esittäneet vastaavia tietoja Isisin harjoittamasta rakaisemisesta ja terrorista, joka kohdistuu erityisesti naisiin. Amnesty Internationalin raportti Escape from Hell: Torture and sexual slavery in Islamic State captivity in Iraq (Pako helvetistä: Isisin kidutettavana ja seksiorjana Irakissa) joulukuulta paljasti tietoja Isisin kidutuksista ja raiskauksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?