Täyskäännös itärajalla? Venäjä pidätti Suomeen pyrkineitä turvapaikanhakijoita

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on pidättänyt Suomeen pyrkineitä turvapaikanhakijoita Kantalahden kaupungissa Murmanskin alueella, kertoo venäläinen uutistoimisto FlashNord.

Yksi Venäjältä Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden rajanylityspaikoista on Raja-Jooseppi.

25.2.2016 19:33 | Päivitetty 25.2.2016 20:30

Uutistoimiston mukaan FSB pidätti 26 Afganistanista tullutta ihmistä, jotka oleskelivat Venäjällä laittomasti. He aikoivat hakea Suomesta turvapaikkaa. Toimisto perustaa tietonsa FSB-lähteeseen.

Pidätyksistä uutisoi Suomessa aiemmin Yle Uutiset, jonka mukaan pidätettyjen joukossa oli myös lapsia. Heidät on sijoitettu lastenkoteihin. Aikuisten pidätettyjen kerrotaan odottavan tutkintavankeudessa oikeudenkäyntiä.

Venäjältä on tänä vuonna tullut Suomeen Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemien kautta lähes tuhat turvapaikanhakijaa noin 30 eri maasta. Suomi on käynyt jo viikkoja neuvotteluja Venäjän kanssa turvapaikanhakijatilanteesta itärajalla.

Venäjän kanta on ollut, etteivät he voi estää turvapaikanhakijoita lähtemästä Suomeen. Venäjää on moitittu siitä, että se on muuttanut vuosikaudet voimassa ollutta linjaansa ja päästänyt turvapaikanhakijat rajan yli ilman tarvittavia matkustusasiakirjoja. Venäjän viranomaisten on myös syytetty osallistuneen turvapaikanhakijoiden kuljettamiseen rajalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?