Liberaalien nuorisojärjestö haluaa laillistaa insestin ja nekrofilian Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Liberaalien nuorisojärjestö haluaa laillistaa insestin ja nekrofilian Ruotsissa

Liberaalien nuorisojärjestö Tukholmassa haluaa ”olla askeleen edellä” ja laillistaa insestin ja nekrofilian.

21.2.2016 23:27

Emopuolue irtisanoutui ripeästi näkemyksistä, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet.

Liberaalien nuorisojärjestön Tukholman osasto teki vuosikokoukseen päätöksiä, jotka saivat emopuolueen hätkähtämään Ruotsissa. Ehdotuksessa yli 15-vuotiaat sisarukset saisivat luvan harrastaa molempien niin tahtoessa seksiä.

– Emme yleensäkään pidä moraalilaeista, eikä tämä lainsäädäntö juuri nyt suojaa ketään. Nuorisojärjestönä yksi meidän tehtävistämme on ajatella yksi askel eteenpäin. Ymmärrän, että tätä voidaan pitää epätavallisena ja ällöttävänä, mutta lainsäätäminen ei voi lähteä siitä, onko jokin ällöttävää, LUF:n puheenjohtaja Cecilia Johansson sanoi Aftonbladetille.

Nuorisojärjestön mielestä myös nekrofilia pitäisi laillistaa niin, että ne, jotka haluaisivat voisivat testamentata ruumiinsa tähän tarkoitukseen.

– Jokaisen pitäisi saada päättää itse, mitä omalle ruumiille tapahtuu kuoleman jälkeen.

Liberaalien tiedottaja Adam Alfredsson ilmoitti välittömästi puolueen ottavan etäisyyttä nuorisojärjestön ehdotuksiin. Puolue ei lämpene kummallekaan lakimuutosehdotukselle.

Liberaalit tunnettiin aiemmin kansapuolueena. Se on Ruotsin valtiopäivien seitsemänneksi suurin puolue ja sillä on valtiopäivillä 19 edustajaa. Puolue oli Fredrik Reinfeldtin hallituksessa 2006–2014. Tuolloin se käytti nimeä Kansanpuolue liberaalit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?