Jeb Bush luovuttaa USA:n presidenttikisassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Jeb Bush luovuttaa USA:n presidenttikisassa

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt Jeb Bush keskeyttää kampanjansa Etelä-Carolinan esivaalin jälkeen.

Jeb Bush koki myös Etelä-Carolinassa karvaan tappion.­

21.2.2016 4:05 | Päivitetty 21.2.2016 5:22

Asiasta uutisoivat muun muassa Reuters ja AFP.

Floridan ex-kuvernöörin äänisaalis jäi lauantaina vaisuksi Etelä-Carolinassa. Kun äänistä oli laskettu 99 prosenttia, Bushin äänisaaliksi arvioitiin 7,8 prosenttia.

Myös aiemmat Iowan ja New Hampshiren esivaalit sujuivat Bushilta odotettua heikommin. Bushin kampanjan jatkolle olisi ollut ratkaisevan tärkeää onnistua toisen etelävaltion Etelä-Carolinan esivaalissa.

Bush kertoi päätöksestään virallisen ääntenlaskennan ollessa vielä meneillään.

– Iowan, New Hampshiren ja Etelä-Carolinan asukkaat ovat puhuneet, ja minä kunnioitan heidän valintaansa, silmin nähden liikuttunut Jeb Bush ilmoitti.

– Olen ylpeä kampanjasta, jota olemme vetäneet saadaksemme maamme yhtenäiseksi.

Jeb Bush oli alun perin yksi ehdokaskilvan ennakkosuosikeista, mutta suosio ei yltänyt vaaliuurnille asti. Suurella budjetilla kampanjoinut Bush sai Etelä-Carolinassa tuekseen myös presidenttiveljensä George W. Bushin. Niin ikään ehdokkaan äiti, perheen toisen entisen presidentin George H. W. Bushin puoliso Barbara Bush yritti avittaa poikansa vaalivankkureita vauhtiin, mutta tuloksetta.

Etelä-Carolinan äänikuninkaaksi on nousemassa Donald Trump. Sunnuntaiaamuna Suomen aikaa hänen arvioitiin nappaavan 32,5 prosenttia äänistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?