Trump kohtasi voittajansa – ylisti paavia riidan jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump kohtasi voittajansa – ylisti paavia riidan jälkeen

Trump kehui paavia lähes maasta taivaaseen.

19.2.2016 9:10 | Päivitetty 19.2.2016 9:31

Maailmassa näyttää olevan ainakin yksi ihminen, jota Donald Trump ei tohdi solvata. Ei ainakaan republikaanien tärkeän Etelä-Carolinan esivaalin alla.

Trump joutui torstaina poikkeuksellisen kritiikin kohteeksi, kun Meksikossa vieraillut paavi Franciscus arvosteli Trumpin lupausta rakentaa muuri Yhdysvaltain etelärajalle.

– Ihminen, joka ajattelee vain muurien rakentamista, eikä siltojen rakentamista, ei ole kristitty, paavi sanoi.

Trump julkaisi aluksi kommenttiin vastauksen, että hän piti sitä ”epäkunnioittavana”. Myöhemmin Trump kuitenkin perääntyi näyttävästi ja kehui paavia lähes maasta taivaaseen.

– Kunnioitan paavia suuresti. Hän on todellinen persoona ja hän tekee hyvää työtä ja on energinen, Trump ylisti tv-lähetyksessä Etelä-Carolinassa.

Trump ei aluksi suostunut kutsumaan sananvaihtoa paavin kanssa riidaksi, mutta myöhemmin hän kuitenkin totesi toisessa yhteydessä, ettei halunnut riidellä tämän kanssa. Trumpin mukaan paavi ei ehkä täysin ymmärrä rajan tilannetta ja muun muassa huumeongelmaa Yhdysvaltain kannalta.

Kampanjoi Raamattu kädessä

Trumpin perääntyminen kertoo siitä, että hän koki joutuneensa hankalaan tilanteeseen lauantaina pidettävän Etelä-Carolinan esivaalin alla. Etelä-Carolinan äänestäjät ovat keskimääräistä uskonnollisempia, ja Trumpin vakaumuksen kyseenalaistaminen ja sanaharkka katolisen kirkon päämiehen kanssa voisi vahingoittaa pahasti hänen kampanjaansa osavaltiossa.

Trump on tehnyt paljon töitä korostaakseen uskoaan, ja hän on esiintynyt kampanjatilaisuuksissa muun muassa äitinsä antama Raamattu kädessään.

Trump on johtanut republikaanien kisaa Etelä-Carolinassa selvästi. Kampanja osavaltiossa on ollut poikkeuksellisen ruma, sillä ehdokkaat ovat haukkuneet toisiaan estoitta. Trump on muun muassa kutsunut pahinta kilpailijaansa Ted Cruzia ”valehtelijaksi” ja ”epävakaaksi”.

Viimeisimpien mielipidemittausten mukaan Trumpin kannatus olisi hieman laskussa Etelä-Carolinassa, kun taas hänen pahimpien vastustajiensa Cruzin, Marco Rubion ja Jeb Bushin kannatus osoitti pientä nousua.

Raamatullinen yhteenotto. Paavi arvosteli Donald Trumpin muurikommenttia, Trump kehui paavia.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?