YK: Syyriassa iskuja sairaaloihin ja kouluihin, 50 kuollut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

YK: Syyriassa iskuja sairaaloihin ja kouluihin, 50 kuollut

Syyrian pohjoisosassa noin 50 ihmistä on kuollut ainakin viiteen sairaalaan ja kahteen kouluun osuneissa ilmaiskuissa, kertoo YK.

15.2.2016 22:26

Se tuomitsi iskut räikeänä kansainvälisen oikeuden loukkauksena. Myös Yhdysvallat tuomitsi iskut siviilikohteisiin.

YK ja Yhdysvallat eivät sanoneet, kuka iskujen takana oli, mutta Venäjä on tehnyt ilmaiskuja Aleppossa ja sen ympäristössä tukeakseen Syyrian hallinnon joukkojen maahyökkäystä.

Lääkärit ilman rajoja -järjestö julkaisi kuvan tuhotusta sairaalasta.­

Ainakin seitsemän ihmisen kerrotaan kuolleen ilmaiskussa Lääkärit ilman rajoja -järjestön (MSF) tukemaan sairaalaan Maaret al-Numanin kaupungissa Idlibin maakunnassa. Asiasta kertoi Syyrian tilannetta seuraava järjestö Syrian Observatory for Human Rights. Sen mukaan kyseessä epäillään olleen Venäjän ilmaisku.

Yllä olevalla videolla kuvaa yhden iskukohteen tuhoista.

MSF ei ottanut kantaa, kuka iskun teki, mutta sanoi viiden potilaan, yhden hoitohenkilöstön jäsenen ja yhden vartijan kuolleen. Lisäksi ainakin kahdeksan kerrottiin olevan kateissa.

MSF tukee noin 150:tä sairaalaa Syyriassa.

Haavoittunutta syyrialaismiestä tuotiin sairaalahoitoon Turkin Kilisiin maanantaina.­

Syrian Observatory for Human Rights kertoi myös ilmaiskuista Azazin kaupunkiin ja sen lähistölle. Niissä kuoli järjestön mukaan kymmenen ihmistä. Azazissa iskut osuivat sairaalan lähelle. Järjestön mukaan myös näiden iskujen takana epäillään olleen Venäjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?