Ulkomaat

Matkustajajunat törmäsivät Saksassa – Poliisi: Yhdeksän kuollut, yli sata loukkaantunut

Julkaistu: , Päivitetty:

Saksa
Paikallisjunat törmäsivät lähellä Bad Aiblingin kaupunkia tiistaiaamuna.
Kaksi lähijunaa on törmännyt toisiinsa Etelä-Saksassa lähellä Itävallan rajaa. Turmassa on poliisin mukaan kuollut ainakin neljä ihmistä ja loukkaantunut sata. Useita vaunuja on suistunut raiteilta.

Onnettomuus tapahtui tiistaiaamuna Holzkirchenin ja Rosenheimin välisellä rataosuudella, joka on yksi Münchenin työmatkaliikenteen väyliä.


Turma sattui lähellä Bad Aiblingin kaupunkia kello 6.40 aamulla, paikallislehti Rosenheim24.de kertoo. Junat ovat paikallisjunia ja matkustajina uskotaan olleen lähinnä työmatkalaisia, sillä koululaisilla on laskiaisloma.

Poliisi pelkää kuolonuhreja löytyvän lisää junan sisältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Noin sadasta loukkaantuneesta 55 sai vakavia vammoja ja heistä 15 on kriittisessä tilassa.Jos poliisin twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.


Paikalla on Bildin mukaan kahdeksan pelastushelikopteria ja lukemattomia ambulansseja oli matkalla turmapaikalle. Rosenheim24-lehden mukaan paikalle on saapunut pelastushelikoptereita myös Itävallasta. Vakavasti loukkaantuneet lennätetään läheisiin lähialueen sairaaloihin ja Müncheniin.


Onnettomuuden syy ei ole vielä tiedossa. Saksan rautatieyhtiön mukaan onnettomuuskohdassa kulkee vain yksi raide. Paikallismedian mukaan junat ajoivat nokkakolarin.

Sosiaalisessa mediassa on spekuloitu onnettomuuden johtuneen mahdollisesti liikenteenohjauksen pettämisestä. Poliisi pitää tiedotustilaisuuden turmasta kello 13 Suomen aikaa.Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.


Juttua päivitetty klo. 14.05 tuoreilla tiedoilla kuolonuhrien määrästä.