Presidentti Niinistön puhe huomioitiin ulkomailla – ”Yllätti monet”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti varsin tiukan puheen valtiopäivien avajaisissa keskiviikkona.

3.2.2016 22:30

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön puhe on uutisoitu Ruotsissa ja Kiinassa. Sekä Svenska Dagbladet että Helsingborgs Dagblad julkaisivat uutistoimisto TT:n uutisen aiheesta. Uutinen oli otsikoitu ”Niinistö: Me emme selviydy kansanvaelluksesta”.

”Suomen presidentti Sauli Niinistö yllätti monet puheellaan valtiopäivien avajaisissa keskiviikkona sanomalla, että monilla niistä, jotka tulevat Suomeen, ei ole välittömän suojelun tarvetta”, TT kirjoittaa.

Uutisessa kerrotaan kokoomuksen ylistäneen Niinistön puhetta ja myös esimerkiksi perussuomalaisten Sampo Terho kehui puhetta ”tärkeimmäksi ja parhaimmaksi puheeksi” hänen elinaikanaan.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela kuuntelee presidentti Sauli Niinistön puhetta valtiopäivien avajaisissa.

– Muutama vuosi sitten puhuttiin, että Suomen suurin ongelma on kestävyysvaje. Todettiin, että tarvitaan nuorta väestöä ja maahanmuuttoa. Toivoisin, että yrittäisimme löytää positiivisen näkökulman maahanmuuttoon, RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund totesi uutisessa.

Shanghai Daily julkaisi Kiinan valtiollisen uutistoimiston Xinhuan uutisen presidentti Niinistön puheesta.

”Suomen presidentti Sauli Niinistö sanoi keskiviikkona, ettei Eurooppa kestä hallitsematonta muuttoliikettä enää kauaa ja peräänkuulutti ratkaisuja Euroopan tasolla”, uutisessa kerrotaan.

Uutisessa kerrotaan Niinistön todenneen, ettei tällä hetkellä ole olemassa hyviä ratkaisuja ja, että sietokyvyn ylittäminen murskaisi eurooppalaiset arvot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?