Nato: Venäjä harjoitteli ydinasehyökkäystä Ruotsia vastaan

Venäjä harjoitteli ydinasehyökkäystä Ruotsia vastaan pitkäperjantaina vuonna 2013, kirjoittaa Naton pääsihteeri vuosittaisessa raportissaan.

Venäjä harjoitteli ydinasehyökkäystä Ruotsia vastaan pitkäperjantaina 2013.

Asian vahvisti Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg viime vuotta koskevassa vuosittaisessa raportissaan.

– Osana koko sotilaallista valmistautumistaan on Venäjän toiminnan tahti noussut tasolle, jota ei olla nähty sitten kylmän sodan loppumisen. Viimeisen kolmen vuoden kuluessa Venäjä on suorittanut vähintään 18 suurta ja nopeaa valmiusharjoitusta, joista osaan on osallistunut ainakin 100 000 miestä, Stoltenberg kirjoittaa raportissaan lehden mukaan.

Venäläisiä Tupolev Backfire -hävittäjiä.

Raportin tiedoista uutisoi ensimmäisenä ruotsalainen Dagens Nyheter -lehti.

– Näihin harjoituksiin sisältyi simuloituja ydinasehyökkäyksiä Naton liittolaisia ja kumppaneita kohtaan (esimerkiksi maaliskuussa 2013 simuloituja hyökkäyksiä Ruotsia kohtaan), hän jatkaa.

Videolla näkyy satelliittikuvia venäläisestä Alakurtin tukikohdasta, Besovetsin lentokentästä (=Petroskoin lentokenttä), Lugan tykistöohjusprikaatista (Pietarin eteläpuolella), Petroskoin moottoroidusta jalkaväkiprikaatista, Montshegorskin 175. hävittäjärykmentistä (Kuolassa), Severomorskin laivastotukikohdasta (Kuolassa) ja Kaliningradin laivastotukikohdasta. Video on julkaistu 15. tammikuuta 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?