Reuters: Uusi väite Egyptin lentoturmasta – mekaanikko auttoi viemään pommin koneeseen? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Reuters: Uusi väite Egyptin lentoturmasta – mekaanikko auttoi viemään pommin koneeseen?

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan egyptiläisyhtiön mekaanikon epäillään auttaneen viemään pommin matkustajakoneeseen, joka putosi lokakuussa Siinain niemimaan yllä. Maan sisäministeriö kiistää väitteet pidätyksistä.

31.1.2016 8:05

Reutersin haastattelemien lentoturvallisuuslähteiden mukaan egyptiläisen lentoyhtiön mekaanikko olisi auttanut kuljettamaan Isis-järjestön pommin venäläisen MetroJet-yhtiön lennolle 9268. Lähteen mukaan juomatölkkiin naamioitu pommi olisi toimitettu mekaanikolle käsilaukussa.

  • Jutun videolla nähdään animaatio tapahtumien kulusta. Video on englanninkielinen.

Yksi nimettömänä esiintyvä lähde sanoo, että mies olisi värvätty auttamaan iskussa, koska hänen serkkunsa oli liittynyt Isisiin Syyriassa.

– Häntä käskettiin olemaan kysymättä mitään ja viemään pommi koneeseen, lähde sanoo.

Isisin lehdessään julkaiseman kuvan kerrotaan esittävän samanlaisen pommin mallia, jolla venäläinen matkustajakone räjäytettiin.­

Lähteiden mukaan viranomaiset selvittävät myös matkatavaroita käsitelleen henkilön ja kahden lentokentällä työskennelleen poliisin toimintaa.

Egyptin sisäministeriö kiisti lauantaina, että ketään olisi pidätetty turmaan liittyen. Myös lentoyhtiöstä kiistetään, että sen työntekijöitä olisi pidätetty tai epäilty mistään.

Venäläinen matkustajakone putosi lokakuussa Siinain niemimaan yläpuolella. Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä kuolivat. Venäjän mukaan koneen tuhosi terroristien pommi, ja myös Isis on ilmoittanut tehneensä koneeseen pommi-iskun. Egypti puolestaan on sanonut, ettei terrori-iskusta ole todisteita.

Venäläinen matkustajakone putosi lokakuussa Siinain niemimaan yläpuolella. Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä kuolivat.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?