Merellä ajelehtineet mystiset metallikappaleet ihmetyttävät – uusi löytö Malesian rannikolla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Merellä ajelehtineet mystiset metallikappaleet ihmetyttävät – uusi löytö Malesian rannikolla

Lauantaina Thaimaasta löytynyt metalliesine ei viranomaisten mukaan ole peräisin kaksi vuotta sitten kadonneelta MH370-lennolta. Malesiassa keskiviikkona löydetty esine herättää jälleen spekulaatioita koneen kohtalosta.

Kumpikin lentokoneen osaksi epäilty metallikappale löytyi käytännössä samalta rannikolta.­

28.1.2016 17:50

Malesian itärannikolta löydettiin keskiviikkona lentokoneen osaksi epäilty metalliesine. Löytö tehtiin alle viikko sen jälkeen, kun Thaimaan rannikolta oli löydetty niin ikään lentokoneen osaksi uskottu esine.

Myös Malesian löytö on herättänyt spekulaatioita siitä, voisiko osa olla lähtöisin noin kaksi vuotta sitten kadonneesta Malaysian Airlinesin lentokoneesta. Lennon MH370 tapaus on edelleen mysteeri, eikä 239 ihmistä mukanaan vieneen matkustajakoneen olinpaikasta tai kohtalosta edelleenkään ole tietoa.

Thaimaalainen sotilas tutki sunnuntaina Nakhon Si Thammaratin provinssin rannikolta edellisenä päivänä löytynyttä metallikappaletta. Sen alkuperä on kuitenkin viranomaisten mukaan muualla kuin Malaysian Airlinesin kadonneessa matkustajakoneessa.­

Sekä Thaimaasta että Malesiasta löydetyt metallinkappaleet ajautuivat käytännössä samalle rannikolle. Thaimaan viranomaiset ovat kuitenkin ehtineet jo tiedottaa, ettei lauantaina löydetty kappale ole peräisin Malaysian Airlinesin koneesta.

Malesian rannikolta löydetyn metalliesineen kerrotaan olevan valkoinen ja noin kaksi metriä pitkä. Sen kerrotaan kelluneen vedessä Besutin kaupungin edustalla.

– Poliisi on välittänyt ilmailuviranomaisille tiedon ja tutkii asiaa, poliisin tiedottaja viestitti Reutersille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?