Yön uutiset: Merien pinnannousu ehkä aliarvioitu, 18-vuotias terrorisyytteeseen Australiassa, Obama ylisti Clintonia... - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Merien pinnannousu ehkä aliarvioitu, 18-vuotias terrorisyytteeseen Australiassa, Obama ylisti Clintonia...

Lue tästä yön nopea uutiskooste.

26.1.2016 5:30

Tutkimus: Merien pinnannousu aliarvioitu

Merien lämpenemisen liittyvät pinnannousu on aliarvioitu, arvioi tuore saksalainen tutkimus. Tulosten mukaan merien lämpeneminen nostaa niiden pintaa todennäköisesti kaksi kertaa niin paljon kun on tähän asti oletettu.

Merenpintaa nostaa kaksi ilmiötä, sulava jää sekä veden laajeneminen kun se lämpiää. Lue lisää täältä.

18-vuotias terrorisyytteeseen Australiassa

Australiassa 18-vuotiasta nuorta syytetään terrorismin suunnittelusta. Maanantaina pidätetty teini oli syyttäjän mukaan kerännyt tallenteita, joita voisi hyödyntää terroriteoissa.

Epäilty on kotoisin Sydneyn esikaupungista Guildfordista. Poliisi ei julkistanut enempää tietoja epäilyn perusteista tai pidätetystä. Lue lisää täältä.

Obama kehui Clintonia – ei silti nimennyt suosikikseen

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on arvioinut varsin myönteisesti Hillary Clintonia. Obama ei kuitenkaan ole toistaiseksi asettunut virallisesti kenenkään seuraajaehdokkaansa taakse.

Obama sanoi tuoreessa haastattelussa, että Clinton on valmis aloittamaan Valkoisen talon johdossa vaikka saman tien.

Presidentin mielestä Hillary Clinton on erinomaisen kokenut sekä "pirun älykäs". Obaman mukaan Clinton niin ikään taitaa politiikan mennen tullen. Lue lisää täältä.

Järjestö: Israel aikoo rakentaa siirtolaiskoteja Länsirannalle

Israel aikoo rakentaa Länsirannalle yli 150 uutta kotia juutalaissiirtolaisille, kertoo Peace Now -järjestö. Kansalaisjärjestön mukaan päätös lopettaa Israelin epävirallisen siirtokuntien rakennuskiellon, joka on kestänyt 18 kuukautta.

Suunnitelman uusista siirtolaiskodeista hyväksyi Israelin puolustusministeriö, ilmoitti Peace Now'n edustaja. Lue lisää täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?