Neljä kuollut kouluammuskelussa Kanadassa

Julkaistu: , Päivitetty:

KANADA
Kanadan keskiosissa tapahtuneessa kouluammuskelussa on useita uhreja.
La Loche Community -koulu ja paikallinen ala-asteen koulu on lukittu, kertovat koulun Facebook-sivut. La Loche sijaitsee Saskatchewanissa Kanadan keskiosissa.

Kanadan poliisin mukaan kuolleita on neljä, vaikka pääministeri Justin Trudeau kertoi aiemmin Davosissa, että kuolleita olisi viisi ja kaksi haavoittunutta olisi kriittisessä tilassa.

– Luonnollisesti tämä on jokaisen vanhemman pahin painajainen, Trudeau kommentoi.

Epäilty on otettu kiinni, sanoo La Lochen virkaatekevä pormestari Kevin Janvier.

– En ole 100-prosenttisen varma siitä, mitä itse asiassa tapahtui, mutta se alkoi kotona ja päättyi koulussa, Janvier kommentoi Canadian Pressille.

La Lochen koulun opiskelija kertoo, että koulussa ammuttiin paikallista aikaa iltapäivällä.

Silminnäkijöiden mukaan koulualueelta on kuulunut useita laukauksia ja poliisit sekä ambulanssit ovat rientäneet paikalle.

– Juoksin ulos koulusta. Kuulin paljon huutoa ja noin kuusi-seitsemän laukausta ennen kuin pääsin ulos, 10-luokkalainen Noel Desjarlais kommentoi CBC:lle.

Kanadan ratsupoliisi vahvistaa, että koululla on tapahtunut ”vakava välikohtaus” ja, että koulurakennus on lukittu, kertoo BNONews.

Saskatchewanin pääministeri Brad Wall julkaisi ampumisesta tiedotteen, joka ei kuitenkaan sisältänyt yksityiskohtia.

– Sanat eivät riitä kuvaamaan omaa sokkiani ja suruani La Lochen tämän päivän hirveiden tapahtumien johdosta. Ajatukseni ja rukoukseni ovat kaikissa uhreissa, heidän perheissään ja ystävissään sekä yhteisön jäsenissä.

Joukkoampumiset ovat suhteellisen harvinaisia Kanadassa, jonka aselait ovat tiukempia kuin Yhdysvalloissa. Pahin kouluampuminen tapahtui vuonna 1989 Montrealissa, jolloin 14 opiskelijaa sai surmansa.