”Elämän ja kuoleman” lumimyrsky iski Washingtoniin – viina, WC-paperi ja leipä loppuivat kaupoista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Elämän ja kuoleman” lumimyrsky iski Washingtoniin – viina, WC-paperi ja leipä loppuivat kaupoista

Pääkaupunkiin voi tulla jopa 60 senttiä lunta lauantaihin mennessä.

22.1.2016 23:58

Yhdysvaltojen itärannikolle odotettu lumimyrsky alkoi iskeä Washingtoniin perjantaina iltapäivällä. Myrskyn lopullisesta laajuudesta ei ollut vielä varmuutta, mutta asukkaat valmistautuivat lumikaaokseen huolella. Monista kaupoista loppuivat WC-paperi, maito, alkoholi ja leipä.

Yli 4 500 lentoa peruttiin. Suurinta myräkkää odotettiin Washingtoniin, jossa saattaa tulla jopa 60 senttiä lunta lauantaihin mennessä. Ennusteet lupasivat myös rajuja tuulia. Washingtonin pormestari Muriel Bowser kehotti asukkaita menemään kotiin ja pysymään siellä.

– Haluan tehdä tämän kaikille selväksi. Tämä on iso myrsky. Tämä on elämän ja kuoleman kysymys, ja kaikkien District of Columbian asukkaiden pitäisi suhtautua siihen niin, Bowser sanoi.

Pääkaupungissa suljettiin sekä koulut että valtion virastot. Myös julkinen liikenne on peruttu.

Kansallinen sääpalvelu NWS varoitti, että myrsky voi vaikuttaa noin 50 miljoonaan ihmiseen. NWS julisti lumimyrskyvaroituksen alueelle, joka ulottuu Washingtonista Philadelphiaan ja New Yorkiin asti.

Koululaisia National Mallilla 22. tammikuuta.­

Salaisen palvelun mies Valkoisen talon edustalla.­

Taksikuski pysähtyi puhdistamaan tuulilasia.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?