El Chaposta ensimmäinen kuva sellissä – huumekuningasta vartioidaan koirien, liiketunnistimien ja lisäteräksen avulla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

El Chaposta ensimmäinen kuva sellissä – huumekuningasta vartioidaan koirien, liiketunnistimien ja lisäteräksen avulla

Meksikon Sinaloan huumekartellin pomon ei haluta karkaavan kolmatta kertaa vankilasta.

Meksikon liittovaltion poliisit vartioivat vankilaa, jossa Joaquin Guzmania eli El Chapoa pidetään.­

19.1.2016 9:59

Joaquin ”El Chapo” Guzman nöyryytti Meksikon viranomaisia viime heinäkuussa pakenemalla turvalliseksi mainostetusta Altiplanon vankilasta häntä varten rakennettua tunnelia pitkin. Chapo tunnetaan myös toisesta vankilapaosta vuonna 2001.

Nyt Meksikon viranomaiset ovat ryhtyneet erityistoimiin, jotta kolmatta pakoa ei tapahtuisi. Guzman saatiin kiinni pari viikkoa sitten ja passitettiin samaan Altiplanon vankilaan.

El Chapon viralliset pidätyskuvat.­

Meksikolaistoimittaja Carlos Loret de Mola esitteli sunnuntain ohjelmassaan huumekuninkaan vartiointia. Vankilan lattioita on vahvistettu parin sentin paksuisella lisäteräksellä kaivuuhommien estämiseksi. Kameroiden määrää on kasvatettu kymmenkertaiseksi katvealueiden kattamiseksi ja vankilassa kerrotaan olevan nyt kaikkiaan noin tuhat kameraa. Vieraat tutkitaan entistä tarkemmin,

Liiketunnistimet, jotka Guzmanin edelisen paon aikana kytkettiin pois on tarkistettu. Niiden pitäisi paljastaa kaikki liikehdintä vankilan seinissä ja lattian alla, mikäli Altiplanoon yritetään tunkeutua. Vankilassa kerrotaan olevan myös koiria, joille on jo valmiiksi opetettu El Chapon hajujälki takaa-ajon helpottamiseksi.

De Mola julkaisi Twitterissä myös kuvan, jonka sanotaan esittävän Guzmania vankisellissään:

La imagen del "Chapo" tras las rejas... pic.twitter.com/r4VtUTDh7b— Carlos Loret de Mola (@CarlosLoret) 18. tammikuuta 2016

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Guzman ei kuitenkaan vietä kerralla sellissä aikaa kuin korkeintaan vuorokauden: häntä siirretään jatkuvasti sellistä toiseen paon vaikeuttamiseksi.

Guzmanista, 58, on tehty luovutusmääräys Yhdysvaltoihin. Prosessi saattaa kestää jopa vuosia, joiden aikana Guzmanin pelätään jälleen yrittävän pakoa.

Joaquin El Chapo Guzman on Meksikon pelätyin huumepomo.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?