Kymmeniä potilaita kuollut, yhdysvaltalaislääkäri pidätettiin – ”Jos väitteet ovat totta, hän on tohtori Kuolema” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kymmeniä potilaita kuollut, yhdysvaltalaislääkäri pidätettiin – ”Jos väitteet ovat totta, hän on tohtori Kuolema”

Torstaina pidätetyn psykiatrin epäillään määränneen potilailleen liikaa lääkkeitä.

18.1.2016 6:11

Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa on pidätetty lääkäri, johon on yhdistetty kymmeniä kuolemia. Asiasta kertoo WSB-TV:n Channel 2 -kanava.

Oikeusasiakirjojen mukaan yhteensä 36 potilasta on kuollut ja heistä 12 kuoli reseptilääkkeiden yliannostukseen. Lähes 40 paikallista ja liittovaltion agenttia tutki lääkärin toimiston ja kodin läpikotaisin torstaina.

– Hän on Jonesborossa toimiva psykiatri, joka on määrännyt liikaa opiaatteja ja bentsodiatsepiinia ja jonka potilaille on viime vuosina tapahtunut useita yliannostuksia ja yliannostuskuolemia, Clayton Countyn poliisipäällikkö Mike Register kertoi.

Channel 2:n toimittaja Mark Winne oli paikalla, kun epäilty otettiin kiinni kotoaan.

– Määräsitkö enemmän kuin sinun olisi pitänyt?

Lääkärillä ei ollut Winnen kysymykseen vastausta.

Feds raid officer of Clayton County psychiatrist accused of running a pill mill. https://t.co/I5XByAF0tO pic.twitter.com/taRw6hA1Uc— WSB-TV (@wsbtv) January 15, 2016

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

– Ihmiset tulevat tämän henkilön luo hakemaan apua. Sen sijaan että he saavat apua, seuraukset ovat tappavat. Jos väitteet ovat totta, hän on tohtori Kuolema. Siitä ei ole epäilystäkään, korosti Register.

Yhdysvaltain huumepoliisin (DEA) edustajan Clyde E. Shelley Juniorin mukaan reseptilääkkeiden väärinkäyttö on hälyttävällä tasolla Yhdysvalloissa.

– Kansalaiset luottavat lääkäreihin, eikä tuon luottamuksen pettämistä voi suvaita, hän sanoi.

”Hän teki addiktina olemisen helpoksi”

Yksi uhreista oli 29-vuotias nainen, jonka kuolema johti epäillyn pidätykseen. Nainen menehtyi reseptilääkkeiden yliannostukseen vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun hän oli käynyt psykiatrin vastaanotolla.

– Tyttäreni oli addikti ja psykiatri teki addiktina olemisesta helppoa, uhrin äiti kommentoi tiedotusvälineille.

Mies sai lääkärinluvan vuonna 1999 ja Mirrorin mukaan hänen lääkemääräyksistään on tehty valituksia.

– Häntä syytetään kipulääkkeiden määräämisestä, mikä ei kuulu hänen toimenkuvaansa psykiatrina, sanoo Tracy Graham Lawson Clayton Countyn syyttäjänvirastosta.

Rikossyytteiden lisäksi Clayton Countyn syyttäjänvirasto aikoo takavarikoida miehen omaisuuden organisoidun rikollisuuden hallitsemiseen tarkoitetun lain nojalla, jonka perusteella henkilö voidaan tuomita rikolliseen järjestöön kuulumisesta. Lain perusteella myös rangaistukset ovat tavanomaista kovempia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?