The Economist: Miesten osuus Ruotsissa kasvaa rajusti maahanmuuttajien takia – ”Tämä on huolestuttavaa”

Julkaistu:

Ruotsi
The Economist -lehden mukaan turvapaikanhakijat vinouttavat sukupuolijakaumaa etenkin pienissä maissa.
Eurooppaan tuli viime vuonna 1,2 miljoonaa turvapaikanhakijaa, joista suuri enemmistö, 73 prosenttia, on miehiä.

The Economist -lehti selvitti, mitä tämä merkitsee eri maiden sukupuolijakaumalle.

Economist otti esimerkkimaaksi Ruotsin, joka on vastaanottanut väkilukuun suhteutettuna eniten turvapaikanhakijoita.

Ruotsiin on tullut poikkeuksellisen paljon alaikäisiä nuoria miehiä. Viime vuonna Ruotsiin tulleista miespuolisista turvapaikanhakijoista peräti 17 prosenttia oli 14–17-vuotiaita.

Ruotsi muuttuu miesvoittoiseksi?

Economistin mukaan tämä tulee vääristämään Ruotsin sukupuolijakaumaa ja Ruotsi muuttuu miesvoittoiseksi, jos kaikki nuoret miehet saavat turvapaikan.

Nyt Ruotsissa on 14–17-vuotiaissa 106 miestä jokaista 100 naista kohtaan, ja suhde on muuttumassa murskaavan miesvoittoiseksi, jos kaikki nuoret miehet saavat turvapaikan Ruotsista. Tällöin Ruotsissa olisi sataa naista kohti peräti 116 miestä ikäluokassa 14–17 -vuotta.

Ikäluokassa 18–34 -vuotta sukupuolijakauma, 105 miestä 100 naista, muuttuisi Ecomistin laskelmien mukaan siten, että sataa naista kohden olisi 107 miestä.

– Tämä on huolestuttavaa. Vinoutunut sukupuolijakauma merkitsee paljon seksuaalisesti turhautuneita nuoria miehiä, mikä on ongelmien resepti, Economist kirjoitti.

Väkiluvultaan pienten maiden ongelma

Ecomonistin mukaan turvapaikanhakijat muuttavat sukupuolijakaumaa etenkin pienissä, alle 10 miljoonan asukkaan maissa, kuten Ruotsissa, Unkarissa, Itävallassa ja Norjassa.

Lehti kertoo, että Saksassa 14–17-vuotiaiden sukupuolijakauma ei ole turvapaikanhakijoiden myötä juuri muuksi muuttumassa. Jos nyt Saksassa on 106 tuon ikäistä miestä sataa naista kohden, turvapaikanhakijat muuttaisivat suhdeluvuksi 107:100.

– Euroopalla ei ole miesongelmaa, Ruotsilla voi olla, Economist päättää artikkelinsa.

Lehden vertailussa ei ollut lainkaan Suomea mukana. Suomessa on reilut 5 miljoonaa asukasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt