Bild: Tällainen oli Istanbulin Isis-terroristi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bild: Tällainen oli Istanbulin Isis-terroristi

Saksalainen Bild-lehti uskoo, että Istanbulin historiallisella Sultanahmetin alueella tiistaina tehdyn itsemurhaiskun tekijä on selvillä.

13.1.2016 19:43

Saksassa etsitään kiivaasti Istanbulin historiallisella Sultanahmetin alueella tiistaina tehdyn itsemurhaiskun tekijää. Syynä on se, että valtaosa iskussa kuolleista oli saksalaisia. Itsemurhaiskun tekijä iski saksalaiseen matkailijaryhmään.

Nyt saksalaislehti Bild paljastaa poliisin julkaiseman kuvan epäillystä tekijästä. Kuvassa näkyy parrakas mies. Parta oli yksi silminnäkijöiden mainitsemista tuntomerkeistä, kun siististi pukeutunutta epäiltyä alettiin etsiä. Lehden mukaan poliisin julkaisemassa kuvassa on iskun tekijäksi nyt varmistunut Nabil Fadli.

Saudi-Arabiassa syntynyt Fadli oli Syyrian kansalainen ja hän kuului terroristijärjestö Isisiin. Miehen koko nimi oli Nabil Abdel Latif al-Fadli. Bildin mukaan hän oli kuollessaan 27- tai 28-vuotias.

Hän ei ollut alunperin terroriepäilytjen listalla. Fadlin uskotaan saapuneen turvapaikanhakijaksi Turkkiin 5. tammikuuta. Tuolloin hänet oli rekisteröity ja häneltä otettiin myös sormenjäljet. Iskussa itsensä räjäyttäneen Fadlin tunnistus perustuu Bildin mukaan sormenjälkiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?