Ulkomaat

Sisäministeri Orpo Reutersille: Katupartioilla selkeä rasistinen ominaisuus

Julkaistu: , Päivitetty:

SUOMI
Sisäministeri Petteri Orpo (kok) sanoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että Suomen kohutuilla katupartioilla on rasistisia tarkoitusperiä.
Uutistoimisto Reuters levitti keskiviikkoiltana ympäri maailmaa laajaa englanninkielistä artikkeliaan Suomen katupartioista.

Reuters oli haastatellut juttuunsa myös sisäministeri Petteri Orpoa.

– Tämän tyyppisillä partioilla on selkeä siirtolaisvastainen ja rasistinen ominaisuus, eikä niiden toiminta edistä turvallisuutta, toteaa Orpo.

– Lisäksi poliisin täytyy nyt käyttää pieniä resurssejaan myös näiden ryhmien toiminnan seuraamiseen, Orpo kritisoi.


Reuters kertoo, että Soldiers of Odin -ryhmittymä on huolestuttanut Suomen hallitusta ja poliisia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Reutersin mukaan ryhmä perustettiin viime vuonna Kemissä ja on nyt laajentunut muualle Suomeen. Jutussa kuvaillaan Suomen syksyllä kärjistynyttä pakolaiskriisiä sekä katupartioryhmittymän julkisuudessa levittämiä islamistien vastaisia viestejä. Itse ryhmän jäseniin ei Reuters ollut saanut yhteyttä.

”Kemissä Soldiers of Odin partioi kaduilla päivittäin huolimatta siitä, että lämpötila laskee jopa -30 asteeseen. Ryhmä väittää toimivansa 23 kaupungissa, mutta poliisin mukaan toimintaa on vain viidellä paikkakunnalla. Facebookissa ryhmällä on 7 600 tykkääjää”, kertoo Reuters.

Poliisi myöntää Reutersille, että katupartiointi itsessään ei ole rikos.

– Niin kauan, kunhan partiot raportoivat mahdollisista välikohtauksista poliisille, heillä on oikeus toimia, huomauttaa Kemin poliisipäällikkö Eero Vänskä.

Hän kuitenkin lisää, että ”partioiden pitäisi antaa poliisin hoitaa oma tehtävänsä”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt