Ulkoministeriö päivitti Turkin matkustustiedotetta: ”Uusien terrori-iskujen mahdollisuutta ei voida sulkea pois” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ulkoministeriö päivitti Turkin matkustustiedotetta: ”Uusien terrori-iskujen mahdollisuutta ei voida sulkea pois”

Turkkiin matkustavia pyydetään seuraamaan tarkasti tiedotusvälineitä.

12.1.2016 18:16

Ulkoministeriö päivitti tiistai-iltana Turkin matkustustiedotetta. Tiedotteessa kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta suurissa kaupungeissa. Myös suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia kehotetaan välttämään koko Turkin alueella, sillä uusien terrori-iskujen mahdollisuutta ei voida sulkea pois.

Koko tiedotteen voi lukea täältä.

Päivitimme Turkin matkustustiedotteen: https://t.co/tKoD5erHEE #Turkki #Istanbul #matka— Ulkoministeriö (@Ulkoministerio) January 12, 2016

Jo aiemmin matkustustiedotteessa on kehotettu noudattamaan varovaisuutta Itä-Turkissa sekä välttämään matkustamista ja oleskelua Kaakkois-Turkin alueilla, sekä Syyrian ja Irakin rajan tuntumassa.

Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta matkustusilmoitus.fi. Myös Turkissa pidempään oleskelevien toivotaan jättävän yhteystietonsa järjestelmään.

Matkustustiedotteen Turkin rikollisuudesta kertovassa luvussa kehotetaan huomioimaan, että rantalomakohteissa on tullut tietoon yksittäisiä seksuaalirikoksia. Lisäksi kehotetaan varomaan taskuvarkauksia sekä ylilaskutusta turistikohteissa.

Videolla kuvamateriaalia Istanbulissa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?