Hurja video julki: Valokuvaaja jäi loukkuun Dubain palavaan pilvenpiirtäjään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hurja video julki: Valokuvaaja jäi loukkuun Dubain palavaan pilvenpiirtäjään

Filippiiniläinen valokuvaaja kiipesi hotellin 48. kerrokseen kuvatakseen uudenvuoden ilotulitusta, mutta tuli tallentaneeksi paljon hurjemman näyn.

Videolla näkyy muun muassa alas lentäviä palavia esineitä.­

3.1.2016 5:38

Valokuvaaja Dennis Mallarin uudenvuoden kuvauskeikka olisi huonommalla onnella voinut jäädä hänen viimeisekseen. Mallarin tarkoituksena oli kuvata vuodenvaihteen kuuluisaa ilotulitusta Dubaissa Address Downtown –hotellin parvekkeelta. Kun alempana hotellissa syttyi tulipalo, mies jäi parvekkeelle loukkuun.

Mallari koetti hälyttää apua puhelimellaan ja jatkoi kuvaamista koko piinallisen odotuksensa ajan. Pelastautuakseen hän jopa kiinnitti vyönsä paksuun köyteen ja heittäytyi roikkumaan rakennuksen ulkopuolelle.

Mies kertoi jo aiemmin kauhunhetkistään nimettömänä uutistoimisto AFP:lle. Nyt hän on julkaissut YouTubessa osan videopätkästä, jonka hän kuvasi nalkissa ollessaan.

Pätkä ei ole korkeanpaikankammoisia varten: Mallari on kuvannut osan videosta parvekkeen ulkopuolella, ja kuvassa näkyy muun muassa pudotus suoraan hänen jalkojensa alla. Säikähtänyt kuvaaja yrittää videon alussa soittaa itselleen apua. Kuvassa näkyy myös sankkaa savua ja alas lentäviä palavia esineitä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen YouTubesta.

Palossa loukkaantui ainakin 16 ihmistä.­

– Näin ihmisten ryntäilevän alapuolellani, heitä juoksi joka suuntaan. Ajattelin itsekseni: siinä se, olet yksin, Mallari muistelee Telegraph-lehden haastattelussa.

Videolla näkyy myös palomies, joka kiskoi Mallarin kaiteen toiselle puolelle ja johdatti hänet lopulta turvaan. Mallari kertoo Telegraphille, että hän tiesi olevansa turvassa, kun näki viimein kahden tunnin kuluttua pelastustyöntekijöiden varjot seinällä.

– En voinut uskoa sitä. Kiitin Jumalaa, hän kertoo.

Hotelli kärsi palossa mittavia vaurioita.­

Tulipalossa loukkaantui ainakin 16 ihmistä, mutta kuolonuhreilta säästyttiin. Tapaus on herättänyt Arabiemiraateissa keskustelua pilvenpiirtäjien rakennusmateriaalien paloturvallisuudesta.

Palon syy ei vielä ole tiedossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?