Kiltti perhetyttö halusi Britannian ensimmäiseksi naisitsemurhapommittajaksi

Julkaistu:

BRITANNIA
Keskiluokkainen kouluavustaja meni salaa perheeltään naimisiin islamistifanaatikon kanssa ja halusi tulla Ison-Britannian ensimmäiseksi naisitsemurhapommittajaksi.
Sana Ahmed Khan, 24, ei vanhemmilleen antamistaan lupauksista huolimatta lopettanut suhdettaan huumeiden väärinkäyttäjään Mohammed Rehmaniin.

”Hyväluonteinen ja kohtelias” nainen meni sen sijaan naimisiin Rehmanin kanssa ja alkoi jihadistiksi.

Pariskunta tuomittiin keskiviikkona syytettyinä aikeista olla Britannian ensimmäinen itsemurhapommi-iskut tehnyt pari. He olivat aikoneet iskeä 7. heinäkuuta, jolloin tuli 10 vuotta Lontoon terrori-iskuista, kertoo Telegraph.

Sana Khan oli rahoittanut miehensä suunnitelmia kouluavustajan työstään saamilla tuloilla.

Naisen äiti oli vaatinut tytärtään lopettamaan suhteensa Rehmaniin, mutta nämä menivät silti salaa naimisiin.

– Jos vanhempien vaistot joskus ovat olleet oikeassa, niin Khanin äidin kohdalla oli näin, totesi syytetyn tyttären asianajaja.

Pariskunnan suunnittelema isku oli yksi seitsemästä, jotka tiedustelupalvelu MI5 sekä poliisi onnistuivat viime vuonna estämään Britanniassa.

Rehman ja Khan olivat kaavailleet kohteikseen joko suurta ostoskeskusta tai metroa, tavoitteena mahdollisimman suuri uhrimäärä.

Syyttivät toisiaan ”fanaatikoiksi”

Isis-tyylistä iskua varten he olivat jo hankkineen kemikaaleja pommien valmistamiseksi ja olivat valmiita iskemään vain päivien kuluessa ennen kuin paljastuivat.

Kiinni jäämistä edistivät Rehmanin herättämät epäilyttävät viestit Twitterissä. ”Silent Bomber” -nimellä esiintynyt Rehman oli kysynyt seuraajiltaan ehdotuksia pommi-iskun kohteiksi.

Terrorisminvastaisen yksikön agentit saivatkin houkuteltua Rehmanin paljastamaan suunnitelmansa. Rehman oli mm. kuvannut videon siitä, kun räjäytti pienen pommin takapihallaan.

Rehman oli myös laatinut uskollisuudenvalan Isisin johtajalle Abu Bakr Al-Baghdadille sekä oli hankkinut brittiterroristi ”Jihadi Johnin” tyylisen metsästysveitsen.

Oikeudessa aviopari alkoi syytellä toinen toistaan ”fanaatikoksi”.

Rehmanin perhe kutsui poikaansa ”alhaiseksi idiootiksi” ja miehen äiti vakuutti, ettei anna koskaan anteeksi pojalleen.

Pidätyksensä jälkeen Rehman väitti vain teeskennelleensä ”jihah-soturia”. Hän kertoi perheensä heittäneen hänet ulos kodista, joten ajatteli saavansa helpoimmin katon päänsä päälle esiintymällä terroristina ja joutumalla vankilaan.

Oikeuden lautamiehet päätyivät joulun jälkeen yksimielisesti siihen, että pariskunta on syyllinen terrori-iskun valmisteluun.

– Ei ole epäilystäkään, että jos Rehmania ja Ahmed Khania ei olisi ehditty estää, olisivat he yrittäneet terrori-iskua Lontoossa, totesi valtionsyyttäjä Susan Hemming.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt