Ulkomaat

Korkea pilvenpiirtäjä palaa soihtuna Dubaissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Arabiemiraatit
Uudenvuodenjuhlat saivat ikävän käänteen Dubaissa, kun pilvenpiirtäjässä syttyi tulipalo. Poliisin mukaan kaikki hotellivieraat on saatu kuitenkin evakuoitua turvallisesti.
Palo syttyi torstaina lähellä maailman korkeinta pilvenpiirtäjää Burj Khalifaa sijaitsevassa luksushotellissa Dubaissa.

Hotelliin oli poliisin mukaan kokoontunut runsaasti väkeä juhlimaan uutta vuotta. Kaikki asiakkaat on kuitenkin saatu evakuoitua turvallisesti hotellista.

Tieto Address Downtown -hotellin palosta tuli noin kello 20 Suomen aikaa. Viranomaisten mukaan palo syttyi rakennuksen ulkopuolella 20. kerroksen kohdalla.

Hotellin sisällä alkoi toimia automaattinen sammutusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on estää palon leviäminen rakennuksen sisätiloihin. Viranomaisten mukaan palo on saatu suurimmaksi osaksi sammumaan.Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.Burj Khalifan pilvenpiirtäjästä käsin tilannetta seuranneiden silminnäkijöiden mukaan hotellista on noussut runsaasti liekkejä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Huffington Postin mukaan paljon syttymissyy ei ole vielä selvillä ja syystä on liikkunut runsaasti huhuja. Tulipalo alkoi vain muutamia tunteja aiemmin, ennen kuin Dubaissa on määrä alkaa suuri ilotulitus. Viranomaisten mukaan tulipalosta huolimatta juhlinta jatkuu suunnitelmien mukaan.

– Tietenkin, se ei vaikuta juhlintaan, sanoi siviiliturvallisuudesta vastaavan laitoksen pääjohtaja kenraalimajuri Rashed al-Matrushi.

Aiemmin tänään Dubain viranomaiset sanoivat tuhansien turvahenkilöiden olevan asemissa, jotta vierailijat ja asukkaat voisivat nauttia uudenvuoden juhlallisuuksista turvallisesti.


Uutistoimisto Reuters on julkaissut tapahtumapaikalta valokuvan, jossa näkyy kuinka liekkimeri on saanut osan hotellista valtaansa.

Dubai on suomalaisten suosima paikka. Ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Laura Rantasen mukaan suomalaiset ovat tehneet Dubaihin 325 matkustusilmoitusta, mutta paikalla olevien määrä on tätäkin suurempi.

– Niin paljon siellä on varmasti suomalaisia, mutta arvio on, että niitä on tietysti runsaasti enemmän, koska kaikki eivät sitä matkustusilmoitusta tee, Rantanen sanoo.