Espanjalaiseen pikkukaupunkiin jysähti 640 miljoonan euron lottovoitto – jättipotti jaetaan 1 600:lle

Maailman suurimman lottoarvonnan päävoitto osui pienen espanjalaiskaupungin asukkaille.

22.12.2015 23:26

Etelä-Espanjan Almeirassa sijaitsevan rannikkokaupunki Roquetas de Marin asukkaiden elämä meni kertaheitolla sekaisin tiistaina, kun perinteisen joululoton arvonnan pääpotti, 640 miljoonaa euroa, osui pikkukaupunkiin.

Päävoiton jakavat kaupungissa voittonumeron – 79140 – omistaneet 1 600:n lottolipun haltijat. Jokaisen kupongin osuus on noin 400 000 euroa, kertoo BBC.

”El Gordo” -loton, eli suomeksi ”Paksukaisen” toiseksi suurimmat voitot menivät Sevillaan ja Granadaan.

Noin 200-vuotias El Gordo on osa Espanjan jouluperinteitä. Ihmiset ostavat tavallisesti lukuisia lottokuponkeja porukoissa. Päävoitto ei siksi mene yksittäiselle kupongille, vaan voittoja saavat tuhannet.

Almeiran maakunta on kärsinyt paljon Espanjan talouslamasta. Roquetas de Marin apulaispormestari Jose Juan Rodriguez uskookin, että äkkirikastuneen kaupungin talous sai aivan uutta potkua.

Roquetas de Marin työttömyysprosentti on ollut 30, eli paljon yli maan keskimääräisen 21 prosentin. Kaupungin pääelinkeinoja ovat turismi ja maatalous.

Tänä vuonna El Gordossa jaettiin voittoja yhteensä 2,24 miljardin euron arvosta. Toinen palkinto oli 1,25 miljoonaa ja kolmas 500 000 euroa. El Gordo on maailman suurin lottoarvonta.

Espanjalaiset pelasivat tänä jouluna El Gordoa noin 2,6 miljardilla eurolla, kertovat loton järjestäneet viranomaiset.

Perinteisesti koululapset esittävät suorassa tv-lähetyksessä laulamalla voittonumerot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?