Ruotsalaismies murhattiin, löytyi kuollut käärme kaulassa – syyte 16-vuotiaalle pojalle

Julkaistu:

RUOTSI
Ruotsissa on nostettu syyte 16-vuotiasta poikaa vastaan murhasta, jota epäillään viharikokseksi.

KESÄKUUN lopulla poliisi löysi henkilön surmattuna tämän asunnosta Bergsjönin kaupunginosassa Göteborgissa. Naisten vaatteisiin puetun uhrin kaulan ympärille oli kiedottu kuollut käärme.

Poliisi luuli ensin uhria naiseksi, ennen kuin paljastui tämän olevan 54-vuotias mies.

Keskiviikkona Expressen kertoi, että teosta syytetään 16-vuotiasta, Pohjois-Afrikasta yksin Ruotsiin saapunutta poikaa. Syyte on murha ja tekoa epäillään viharikokseksi.

Syyttäjän mukaan murhan motiivina on ollut uhrin seksuaalinen suuntautuneisuus. Toista Pohjois-Afrikasta Ruotsiin yksin tullutta 19-vuotiasta poikaa syytetään törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä.

16-vuotiaan mukaan hän oli tavannut uhrin Brunnsparkenilla Göteborgin keskustassa. Poika oli luullut henkilöä naiseksi. Uhri oli luvannut auttaa poikaa antamalla ruokaa ja vaatteita.


POIKA seurasi henkilöä tämän asunnolle Bergsjöniin, jossa tämä oli ottanut peruukin päästään ja yrittänyt pojan mukaan pakottaa häntä seksiin. Seuranneessa välikohtauksessa väittää 16-vuotias miehen kaatuneen elottomana lattialle.

19-vuotias nuori myöntää olleensa myös asunnolla, mutta ei sanojensa mukaan ollut osallinen surmaan.

Syyttäjän päätodiste poikia vastaan on videofilmi, joka löytyi poikien kännykästä. Se oli poistettu, mutta poliisin teknikot saivat palautettua tiedoston. Filmillä näkyy uhri lattialla ja kuinka pojat pakkaavat tämän omaisuutta laukkuihin.


LISÄKSI filmillä kuuluu syyttäjän mukaan 16-vuotiaan pojan ääni, joka haukkuu ja solvaa kirosanoin uhria. Sanoissa viitataan myös uhrin seksuaaliseen suuntautumiseen.

Uhrin poikaystävä ja pitkäaikainen avopuoliso kertoi poliisikuulusteluissa, ettei murhan uhri koskaan ollut osoittanut kiinnostusta pukeutua naisten vaatteisiin.

– He (epäillyt pojat) ovat pukeneet hänet loukatakseen häntä tai jotain vastaavaa, väittää poikaystävä kuulusteluissa.

Molemmat epäillyt ovat vaihdelleet kertomustaan useaan kertaan tutkinnan aikana. Myöskin poikien ilmoittamat syntymäajat ja nimet ovat vaihdelleet.

– Minä en pystyisi tappamaan kärpästäkään, oli 16-vuotias todennut kuulustelujen alkuvaiheessa.

Myöhemmin hän myönsi käyttäneensä väkivaltaa uhria kohtaan mm. lyömällä tätä pullolla päähän, mutta sanoi tehneensä sen itsepuolustukseksi.