Ulkomaat

Terroristijahti käynnissä Genevessä – Pariisin iskuihin liittyviä henkilöitä etsitään

Julkaistu: , Päivitetty:

Sveitsin poliisi etsii neljää Pariisin iskuihin liittyvää henkilöä Genevessä.
Sveitsin viranomaiset etsivät Geneven ympäristöstä neljää henkilöä, joilla epäillään olevan yhteyksiä Pariisin terrori-iskuihin. Poliisin mukaan tavoitteena on ”löytää ja pidättää” kyseiset henkilöt.


Viranomaisten valmiustasoa on nostettu, ja yleisöä on kehotettu valppauteen. Muun muassa YK:n päämajan sisääntuloväylien vartijoille jaettiin konepistoolit, joita heillä ei normaalisti ole.

– Kyse on korkeimmasta mahdollisesta valmiudesta, yksi YK:n vartijoista totesi Reutersille.

Terroristit iskivät useisiin kohteisiin Pariisissa 13.11. Kuolleita oli 132 ja loukkaantuneita yli 300. Seitsemän terroristia sai surmansa räjäytettyään itsensä tai kuoltuaan poliisin luoteihin. Islamistijärjestö Isis on kertonut suunnitelleensa iskut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Iskujen jälkeen useiden maiden poliisi ja armeija ovat tehneet suuren määrän ratsioita ja pidätyksiä etsiessään hyökkäykseen liittyviä henkilöitä. Myös Ranskan ja Sveitsin viranomaisten kerrotaan tehneen tiivistä yhteistyötä.


Ranska ja Sveitsi kuuluvat Schengen-alueeseen, ja maiden välisen rajan ylittäminen on helppoa iskujen seurauksena tehdyistä rajatarkastusten kiristyksestä huolimatta.

Pariisin iskujen päätekijäksi epäilty belgialais-marokkolainen Abdelhamid Abaaoud sai surmansa poliisin piirityksessä Pariisin Saint-Denis’ssä seuraavalla viikolla. Kaksi aiemmin julkisuudessa nimetyistä iskuun liittyvistä miehistä, Salah Abdeslam ja Mohamed Abrini, ovat edelleen kateissa.

Sveitsin viranomaiset ovat toistaiseksi antaneet vain vähän tietoa etsintöjen kohteena olevista henkilöistä eivätkä ole paljastaneet, liittyvätkö he suoraan Pariisin iskuihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt