Poliisi ei suostunut jättämään kuolevaa hevostaan yksin – katso liikuttava kuva - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi ei suostunut jättämään kuolevaa hevostaan yksin – katso liikuttava kuva

Animal Justice League on jakanut kuvaa kuolevasta poliisihevosesta Facebookissa.

Animal Justice League on jakanut kuvaa kuolevasta poliisihevosesta Facebookissa.

Julkaistu: 9.12.2015 19:40

Säikähdyksestä alkunsa saanut traaginen tapahtumaketju päättyi Charlotte-nimisen poliisihevosen kuolemaan Yhdysvaltain Houstonissa viime perjantaina.

Tapahtuneesta Facebookissa kertoneen Animal Justice League -eläinoikeusjärjestön mukaan säikähtänyt hevonen heitti selässään istuneen poliisimiehen katuun ja säntäsi sitten karkuun pitkin katuja. Jonkun matkan päässä siihen törmäsi kuorma-auto kohtalokkain seurauksin.

Järjestö julkaisi Facebook-sivullaan myös tuntemattoman kuvaajan ottaman koskettavan kuvan, jossa Charlottella ratsastanut konstaapeli makaa hevosen vieressä kadulla pitäen sille seuraa sen viime hetkinä.

– Ihailemme tämän konstaapelin sydäntä ja vahvuutta. Tiedämme, että kun menettää eläimen, sen viimeisten hengenvetojen seuraaminen vierestä on sydäntä särkevää ja raskasta, järjestön edustaja kertoo kuvan yhteydessä.

Myös Houstonin poliisilaitos kertoi menetyksestään omalla Facebook-sivullaan. Poliisin mukaan onnettomuutta tutkitaan, mutta ainakaan toistaiseksi Charlotten teloneen kuorma-auton kuljettajaa ei pidetä syyllisenä eläimen kuolemaan.

Charlottella ratsastaneen konstaapeli D. Herrejonin kerrotaan loukkaantuneen onnettomuudessa. Hänen kuitenkin mainitaan voivan hyvin olosuhteisiin nähden.

Kaksivuotiaana poliisin palvelukseen tullutta Charlottea hänen entiset työtoverinsa kertovat muistelevansa lämmöllä.

– Hän rakasti työtään ja oli aina valmiina lähtemään töihin pannakseen pahoja poikia vankilaan tai hieroakseen turvallaan lapsia. Hän palveli Houstonin asukkaita neljän vuoden ajan. Tulemme kaipaamaan häntä, poliisin päivityksessä kerrotaan.

Tuoreimmat osastosta