Trump haluaa sulkea Yhdysvaltojen rajat muslimeilta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump haluaa sulkea Yhdysvaltojen rajat muslimeilta

Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Donald Trump vaatii, että Yhdysvaltojen pitää sulkea rajat muslimeilta.

Donald Trump johtaa republikaanien ehdokaskilpaa.­

8.12.2015 0:51 | Päivitetty 8.12.2015 6:16

Trumpin kampanjan lausunnon mukaan useat kyselyt todistavat, että muslimeista suuri osa vihaa Yhdysvaltoja. Lausunnon mukaan muslimien maahantulo on estettävä, kunnes vihan aiheuttama uhka ja sen syyt on selvitetty.

CNN:n mukaan Trumpin lausunnossa viitataan kiistellyn Center for Security Policy -laitoksen nettikyselyyn, jossa neljännes Yhdysvalloissa asuvista muslimeista katsoi, että väkivalta amerikkalaisia kohtaan on hyväksyttävää osana laajempaa jihadia. Arvostelijat ovat kyseenalaistaneet kyselyn luotettavuuden.

Trump johtaa republikaanien ehdokaskilpaa.

Kaliforniassa tapahtui joulukuun alussa joukkoampuminen, jossa kuoli 14 ihmistä. Ampujien uskotaan olleen radikalisoituneita islamisteja.

”Arvojemme vastaista”

Valkoisen talon edustaja Ben Rhodes kommentoi CNN:lle, että Trumpin ehdotus on amerikkalaisten arvojen vastainen.

Rhodesin mukaan rajojen sulkeminen huonontaisi myös turvallisuustilannetta, koska äärisunnalainen Isis-järjestö pyrkii esittämään Yhdysvallat vihollisena, joka käy sotaa islamia vastaan.

Rhodes toimii Valkoisessa talossa kansallisen turvallisuuden apulaisneuvonantajana. Hän kertoi näkemyksistään CNN:lle maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?