Obama: Joukkoampuminen oli terroriteko – ”uusi vaihe” terrorismissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Obama: Joukkoampuminen oli terroriteko – ”uusi vaihe” terrorismissa

Julkaistu: 7.12.2015 3:48

Presidentti puhui kansalle sunnuntai-iltana.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoo, että Kalifornian San Bernardinon joukkoampuminen oli terroriteko.

Obama sanoi yhdysvaltalaisille pitämässään televisiopuheessa, että hyökkäyksestä epäilty muslimipariskunta oli valinnut radikalisoitumisen pimeän polun ja tunnusti perverssiä islaminuskon tulkintaa, jossa julistetaan sota Yhdysvalloille ja muille länsimaille.

Teosta epäillään 28-vuotiasta Syed Farookia ja hänen 27-vuotiasta vaimoaan Tashfeen Malikia. He kuolivat laukaustenvaihdossa poliisin kanssa.

Obama kuvaili joukkosurmaa uudenlaiseksi terrorismin vaiheeksi.

– Heillä oli varastossa puoliautomaattisia aseita, ammuksia ja putkipommeja. Kyseessä oli terroriteko, jonka tarkoitus oli tappaa viattomia ihmisiä, Obama sanoi.

Obama vakuutti kansalle, että hänen hallintonsa tekee kaikkensa, jotta San Bernardinon kaltaiset iskut vältetään tulevaisuudessa.

Tämä oli vasta kolmas Obaman presidenttiaikanaan pitämä vastaavankaltainen puhe. Viimeksi Obama piti samantyyppisen puheen vuonna 2010, kun Yhdysvallat lopetti taistelut Irakissa.

Jos San Bernardinon joukkosurma todetaan tutkinnassa virallisesti terroriteoksi, se on pahin Yhdysvaltoja kohdannut terrori-isku sitten vuoden 2001.

Tuoreimmat osastosta