10 kuukautta Isisin panttivankina ollut mies: Tässä olisi ratkaisu terroristien nujertamiseen

rac

Julkaistu:

Sota Isisiä vastaan
Ranskalainen toimittaja Nicolas Hénin vietti 10 kuukautta äärijärjestö Isisin panttivankina. Nyt hän ehdottaa lentokieltoa Isisin horjuttamiseksi.
Nicolas Hénin kritisoi Syyriaan tehtyjä ilmaiskuja The Syria Campaignin haastattelussa.

Hänen mukaansa sotaa ei voita se osapuoli, jolla on uusin tai hienostunein sotakalusto, vaan se, joka onnistuu voittamaan ihmiset puolelleen. Héninin näkemyksistä kertoo Independent.

Nicolas Hénin siepattiin Syyriassa vuonna 2013, ja hän oli kymmenen kuukauden ajan Isisin panttivankina. Samaan aikaan vangittuna oli muun muassa amerikkalainen James Foley, joka teloitettiin myöhemmin paljon julkisuutta saaneella videolla. Hénin puolestaan pääsi viime vuonna vapaaksi kolmen muun ranskalaisen kanssa.

Nyt Hénin ehdottaa lentokieltoa niiden Syyrian alueiden ylle, jotka ovat opposition hallussa. Tämä toisi hänen mukaansa alueen asukkaille turvaa, joka on puolestaan myrkkyä Isisille.

– Se, mitä meidän pitää tehdä – ja tämä on todellakin avainasia – on yhteyden saaminen paikallisiin ihmisiin. Kun ihmisillä on toivoa poliittisesta ratkaisusta, Isis romahtaa, Hénin sanoo.

Positiivisena esimerkkinä Hénin kertoo viime aikojen pakolaiskriisin herättämät reaktiot. Hänen mukaansa Euroopasta tulleet asuntotarjoukset muslimipakolaisille ovat olleet isku Isisiä vastaan.

– Tämän vuoksi (Isisin jäsenet) varmaankin yrittivät manipuloida yleisöä Pariisin hyökkäysten aikana, Hénin sanoo.

– Saadakseen meidät sulkemaan rajamme, ja – mikä on ehkä vielä tärkeämpää - sulkemaan mielemme.


ISTV:n videolla näytetään Raqqan kaupungin muutos sodan aikana. Syyrialaiskaupunki vajosi kukoistuksesta täydelliseen anarkiaan vain muutamassa vuodessa.