He ovat Kalifornian iskun uhrit: Kuuden lapsen isä, siirtolainen Iranista...

Julkaistu:

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat julkaisseet nimilistan San Bernardinon joukkoampumisessa kuolleista.
Ampumisessa kuoli 14 ihmistä, joista nuorin oli 26-vuotias ja vanhin 60-vuotias. Viranomaisten mukaan kaikki uhrit asuivat Etelä-Kaliforniassa.

Suurin osa uhreista työskenteli terveysvirastossa, jonka joulujuhlassa isku tehtiin. Myös ammuskelusta epäilty mies työskenteli samassa virastossa.

Iskussa haavoittui 21 ihmistä. Ei ole tiedossa, onko joku heistä edelleen hengenvaarassa.

Bennetta Bet-Badal, 46

Bennetta Bet-Badalin perheelle joukkorahoitusta keräävällä verkkosivulla kerrotaan, että Bet-Badal muutti Yhdysvaltoihin Iranista 18-vuotiaana. Sivun mukaan taustalla oli Iranin vallankumousta seurannut ääri-islamismin nousu ja kristittyjen vainoaminen.

Bet-Badalin aviomies työskentelee poliisina, ja parilla oli kolme lasta. Naisen oli määrä pitää esitelmä tilaisuudessa, johon ampujat hyökkäsivät.

Alla oleva kuva julkaistiin Facebookissa jouluna 2012.Damian Meins, 58

Lapsuudenystävä kuvailee CBS:lle Meinsia hartaaksi katolilaiseksi, jolle muiden auttaminen oli sydämenasia. Los Angeles Timesin mukaan hän oli jäänyt jo kertaalleen eläkkeelle, mutta palannut myöhemmin työhön.Hänellä oli vaimo ja kaksi tytärtä.

Larry ”Daniel” Kaufman, 42

Kaufman johti kahvilaa Inland Regional Centerissä, jossa ammuskelu tapahtui. Hän vaihtoi miesystävänsä kanssa tekstiviestejä vielä iskua edeltävänä aamuna. Viimeiseksi tekstiviestiksi jäi kuva ystävästä, jonka Kaufman oli tavannut sarjakuvakonferenssissa, kertoo Los Angeles Times.


Sierra Clayborn, 27

Los Angeles Timesin haastattelema nainen hallinnoi asuntoa, jossa Sierra Clayborn asui poikaystävänsä kanssa. Nainen kuvailee Claybornia energiseksi ja hymyileväksi ladyksi, joka oli kertonut useaan otteeseen, kuinka paljon hän rakasti työtään.

Marraskuussa Facebookissa julkaistussa kuvassa Clayborn oli lisännyt profiilikuvaansa Ranskan lipun värit.Nicholas Thalasinos, 52

Thalasinos oli vastikään uusinut vihkivalansa vaimonsa kanssa, ja parista on runsaasti yhteiskuvia Facebookissa. Los Angeles Timesin lähteen mukaan Thalasinosilla oli kaksi aikuista poikaa.

Mies oli ammuskelusta epäillyn Syed Farookin työtoveri. Thalasinosin ystävä kertoo CBS News’lle, että työtoverukset olivat väitelleet uskonnosta pari viikkoa ennen ampumavälikohtausta. Vaimon mukaan miehet tulivat kuitenkin hyvin toimeen keskenään.

CNN:n mukaan juutalainen Thalasinos oli kertonut Facebookissa ennen iskua saaneensa uskontoon liittyvän uhkauksen. Uhkauksella ei kuitenkaan kanavan mukaan vaikuta olevan yhteyttä iskuun.

Paikallinen KTLA 5 –kanava julkaisi Facebookissa kuvan, jossa näkyvät Thalasinos ja toinen iskussa menehtynyt, Michael Wetzel.

A loving husband and a father of six were identified as two of the 14 victims gunned down during a shooting rampage at...

Julkaissut KTLA 5 News 3. joulukuuta 2015


Michael Wetzel, 37

Perheellistä Wetzeliä jäivät suremaan vaimo ja kuusi lasta. Los Angeles Timesin mukaan hän valmensi vapaa-ajallaan jalkapalloilevia lapsia. Wetzelin vaimo kertoi terrori-iskusta äitiysblogissa, jossa hän pyysi ihmisiä rukoilemaan miehensä puolesta.

Yvette Velasco, 27

Velasco oli yksi iskun nuorimmista uhreista.

– Yvette oli älykäs, motivoitunut ja kaunis nuori nainen, joka oli täynnä elämää ja kaikkien hänet tunteneiden rakastama, naisen perhe kertoo antamassaan lausunnossa.

Tin Nguyen, 31

Vietnamilaissyntyinen nainen. Nguyenin perhe kertoi medialle ABC News’n mukaan, että hänen oli ollut määrä mennä naimisiin vuonna 2017.

Juan Espinoza, 50

Espinozan perheeseen kuului vaimo ja kaksi lasta. Hänen tyttärensä kertoo Los Angeles Timesille, että perhe sai kuolinuutisen torstaiaamuna.

Harry Bowman, 46

Los Angeles Timesille puhunut sukulainen kuvailee Bowmania älykkääksi mieheksi, joka rakasti kahta tytärtään.

Robert Adams, 40

Adamsia jäivät kaipaamaan hänen vaimonsa ja vasta 20 kuukautta vanha tytär, kertoo Los Angeles Timesille puhunut perheystävä.

Isaac Amanios, 60

Ammuskelussa surmatulla Amaniosilla oli vaimo ja kolme aikuista lasta. Asiasta kertoi nimetön lähde Los Angeles Timesille.

Aurora Godoy, 26

Shannon Johnson, 45