Kuvat Kalifornian poliisioperaatiosta: Kaksi epäiltyä kuollut, yksi ehkä vapaana - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuvat Kalifornian poliisioperaatiosta: Kaksi epäiltyä kuollut, yksi ehkä vapaana

Kaksi Kalifornian ampumisesta epäiltyä henkilöä, mies ja nainen, on poliisin mukaan kuollut. Kolmas henkilö saattaa kuitenkin olla edelleen vapaana.

Maasturin ikkunat oli ammuttu hajalle.­

3.12.2015 2:53 | Päivitetty 3.12.2015 3:43

San Bernardinon poliisipäällikkö Jarrod Burguan kertoi aiemmin Twitter-tilillään, että epäillyt ovat ”maassa” (down).

Suspects are down, one officer wounded. Details still unfolding.— Chief Jarrod Burguan (@SBPDChief) 3. joulukuuta 2015

Sitä, koskeeko viesti kaikkia epäiltyjä vai ainoastaan poliisioperaatiossa osallisena olleita epäiltyjä, ei avata viestissä tarkemmin. Mediatietojen, muun muassa NBC:n lähteen, mukaan poliisi olisi ampunut yhden epäillyistä ja toinen olisi haavoittunut.

Poliisi tiedotti aiemmin, että epäiltyjä on mahdollisesti kolme, joista yksi voi olla edelleen vapaana.

CNN:n mukaan epäiltyjen autosta heitettiin putkipommeja.­

Poliisit partioivat lähellä paikkaa, jossa epäillyt mediatietojen mukaan pidätettiin.­

Poliisi on CNN:n mukaan vahvistanut, että poliisi on ollut kosketuksissa kahden henkilön kanssa, joita epäillään kehitysvammaisten palvelukeskuksessa keskiviikkona tapahtuneesta ammuskelusta. Myös CNN:n mukaan ainakin toiseen epäillyistä osui luoti tai luoteja.

Poliisitoimet jatkuvat poliisipäällikkö Burguanin mukaan alueella edelleen, ja ihmisiä kehotetaan pysymään turvassa. Ihmisiä on pyydetty jo aiemmin pysymään sisätiloissa ja lukitsemaan ovet.

Poliisi tutkii parhaillaan asuinaluetta muutaman kilometrin päässä hyökkäyksen kohteena olleesta palvelukeskuksesta.

Residents in the area of south of SB Ave and west of Mtn View should shelter in place, police activity continues.— Chief Jarrod Burguan (@SBPDChief) 3. joulukuuta 2015

San Bernardinossa tapahtuneeseen poliisitehtävään on mediatietojen mukaan liittynyt takaa-ajo ja katumaasturin piirittäminen. Paikalla on myös vaihdettu laukauksia. Maasturissa olleet henkilöt heittelivät autosta putkipommeja, kertoo CNN.

Myös yksi poliisi loukkaantui Jarrod Burguanin mukaan operaation yhteydessä. Poliisi tiedotti aiemmin, etteivät hänen vammansa ole hengenvaarallisia.

Poliisin kiinni ottamia henkilöitä epäillään osallisuudesta keskiviikon ampumavälikohtaukseen kehitysvammaisten palvelukeskuksessa. Ammuskelussa kuoli tämänhetkisen tiedon mukaan 14 ihmistä.

Mahdollista kolmatta epäiltyä etsitään nyt asuinalueelta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?