Turkin Erdogan surullinen venäläiskoneen alas ampumisesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Turkin Erdogan surullinen venäläiskoneen alas ampumisesta

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on kertonut olevansa surullinen venäläisen sotilaskoneen alas ampumisesta.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan puhui G20-ryhmän kokouksessa Antalayassa marraskuun puolivälissä.­

28.11.2015 19:01

Kyseessä on presidentin tähän asti sovinnollisin kommentti koneen pudottamisen jälkeen. Venäjän vaatimaa anteeksipyyntöä hän ei kuitenkaan esittänyt.

– Olen todella suruissani asiasta. Toivomme, ettei sitä koskaan olisi tapahtunut, mutta se tapahtui. Toivon, ettei mitään tämän kaltaista tapahdu uudelleen, Erdogan sanoi kannattajilleen läntisessä Balikesirin maakunnassa.

Presidentti toivoi myös, etteivät Turkin ja Venäjän välit kiristy edelleen alas ampumisen takia. Hänen mukaansa Pariisin ilmastokokous tarjoaa ensi viikon alussa maille tilaisuuden parannella välejään.

– Vastakkainasettelu ei tuo kenellekään onnea. Siinä missä Venäjä on tärkeä Turkille, Turkki on tärkeä Venäjälle, Erdogan sanoi.

Turkki kehotti perumaan matkat Venäjälle

Turkin ulkoministeriö neuvoi tänään turkkilaisia perumaan kaikki ei-välttämättömät matkat Venäjälle. Ministeriön mukaan turkkilaismatkailijoilla ja Venäjällä asuvilla turkkilaisilla on ollut vaikeuksia Venäjällä.

Venäjä puolestaan ilmoitti eilen jäädyttävänsä viisumivapauden Turkin kanssa. Venäjän viranomaiset ovat myös suositelleet, etteivät venäläisturistit matkustaisi Turkkiin.

Presidentti Vladimir Putin on tähän asti kieltäytynyt puhumasta Erdoganille, koska Venäjän vaatimaa anteeksipyyntöä ei ole tullut. Erdoganin mukaan Turkki ei pyydä anteeksi, koska venäläiskone rikkoi Turkin ilmatilaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?