Ulkomaat

Kapinalliset: Toinen alas ammutuista venäläispiloteista on kuollut

Julkaistu: , Päivitetty:

Lähellä Turkin rajaa toimivat syyrialaiset kapinalliset ovat kertoneet uutistoimisto Reutersille, että toinen alas ammutun venäläisen sotilaskoneen lentäjistä on kuollut.
Turkin ilmavoimien F-16-hävittäjä pudotti tänään Syyrian rajalla Venäjän ilmavoimien Suhoi Su-24 -rynnäkkökoneen. Kone on pudonnut Syyrian puolelle. Tilanteesta julkaistun videon mukaan koneesta laukaistiin kaksi laskuvarjoa. Tietoa venäläislentäjän kuolemasta ei ole pystytty vahvistamaan.

Reutersin mukaan kapinallisten julkaisemalla videolla näkyy, että lentäjä on pahoin haavoittunut. Kapinallisten mukaan hän on kuollut. Reutersin mukaan alueella toimii Vapaan Syyrian armeijan joukkoja. Toistaiseksi ei ole pystytty vahvistamaan, mistä Syyrian hallintoa vastustavasta kapinallisryhmästä on kyse.


CNN Turk -kanavan mukaan yksi lentäjistä on al-Assadin hallintoa vastustavien turkmeeni-joukkojen hallussa Pohjois-Syyriassa. Joukot etsivät toista lentäjää. Myös venäläisten helikoptereiden on nähty etsivät pilotteja.

Turkin mukaan sen ilmatilaa lähestyi Syyrian puolelta kaksi sotilaskonetta. Turkin asevoimat kertoo varoittaneensa koneita 10 kertaa viiden minuutin aikana, ennen kuin toinen niistä ammuttiin alas.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Venäjän puolustusministeriö väittää kykenevänsä todistamaan, ettei venäläiskone loukannut Turkin ilmatilaa, vaan oli Syyrian puolella koko lentonsa ajan.

Videolla venäläiset helikopterit etsivät alasammutun koneen lentäjiä

Venäläisvalmisteinen rynnäkkökone

Turkin alas ampuma kone oli venäläisvalmisteinen Suhoi Su-24 rynnäkkökone.

Alun perin neuvostoliittolainen Su-24 on yhä Venäjän ilma- ja merivoimien käytössä.

Muita käyttäjiä ovat muun muassa Azerbaidzhanin, Valko-Venäjän, Kazakstanin, Libyan, Syyrian ja Ukrainan ilmavoimat.

Su-24 suunniteltiin hyökkäämään maakohteita vastaan missä tahansa sääolosuhteissa päivällä ja yöllä; se oli Neuvostoliiton kehittynein joka sään rynnäkkökone.

Konetyyppi soveltuu varustuksesta riippuen erityyppisiin tehtäviin.

Konetyypin ensilento oli 1960-luvun lopulla; vuonna 1983 käyttöön otettiin Su-24M.

Nato tuntee konetyypin koodinimellä Fencer.

Koneita on valmistettu kaikkiaan yli 1400.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt