Ruotsin turvallisuuspoliisi Ilta-Sanomille terroriepäillyn kiinniotosta : ”Terroriuhka ei ole ohi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsin turvallisuuspoliisi Ilta-Sanomille terroriepäillyn kiinniotosta : ”Terroriuhka ei ole ohi”

Suomen apua oli pyydetty. Säpo ei vahvistanut eikä kiistänyt miehen mahdollisia pakoaikeita Suomeen.

19.11.2015 23:43

Ruotsin turvallisuuspoliisi ja ja paikallinen poliisi onnistuivat isossa operaatiossa Bolidenissa, Ruotsissa.

– Kiinniotto sujui rauhallisesti. Menossa on nyt tarkka selvitys ja tekninen tutkinta asiasta, Säpon lehdistöpäällikkö Sirpa Franzén kertoi illalla Ilta-Sanomille.

Onko tietoa siitä, olisiko nyt kiinni otettu Mutar Muthanna Majid yrittänyt pyrkiä pakoon kohti Suomea, onhan Skellefteå melko lähellä Suomea?

– Tulkinnallisista syistä en voi sanoa tähän, mitään. Täytyy ymmärtää, että terroriuhka ei ole ohi Ruotsissa kiinniotosta huolimatta. Ruotsin turvallisuusluokitus on ennallaan eikä sitä ole tämän takia muutettu, Franzén korosti.

Säpon tavoitteena on erityisesti Ruotsin turvallisuus ja valtionjohdon suojeleminen ja valtiovierailujen sekä vastaavien tapahtumien turvaaminen ja valvonta.

– Tutkimukset ovat nyt vielä vasta alussa, joten kovin paljon tilanteesta ei voi vielä kertoa, Franzén painotti.

Pienen paikan iso operaatio

Kiinniotossa oli mukana yhteensä 11 poliisiyksikköä. Boliden on pieni kaivostoiminnasta tunnettu paikkakunta, jossa on vain noin 3 000 asukasta. Lähin iso kaupunki on Skellefteå, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä.

Ruotsin poliisilla ja maan turvallisuuspoliisi Säpolla oli torstai-iltana käynnissä mittava operaatio Bolidenissä, Pohjois-Ruotsissa. Ruotsi oli ehtinyt pyytää jo apua Suomelta kiinniotossa.

– Ruotsin poliisi on ottanut kiinni Mutar Muthanna Majidin kiinni Bolidenissa Västerbottenissa, Gunilla Gustafsson Ruotsin poliisista, Göteborgista vahvisti jo aiemmin illalla vahvisti Ilta-Sanomille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?