Raskaana oleva nainen löysi pelastajansa Twitterin avulla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raskaana oleva nainen löysi pelastajansa Twitterin avulla

Julkaistu: 16.11.2015 19:24

Bataclanin konserttisalin ikkunasta roikkuneen, raskaana olevan naisen taistelu elämästään kosketti ympäri maailmaa.

Raskaana oleva nainen roikkui yhden käden varassa ikkunasta useiden minuuttien ajan ja aneli ihmisiä auttamaan. Le Monden kuvaaja tallensi, kuinka lopulta yksi katsoja tuli ikkunaan ja alkoi kiskoa naista ylös. Video päättyi ennen kuin selvisi, pääsikö nainen turvaan.

Naisen ystävä Frans Torreele kertoi Twitterissä naisen ja hänen vielä syntymättömän vauvansa olevan kunnossa. Nainen kuitenkin etsi auttajaansa, joka nosti hänet ylös ikkunasta. Nainen pyysi ystäväänsä Fransia auttamaan auttajan etsinnässä, koska haluaa pysytellä anonyymina. Torreele kirjoitti Twitter-viestin, joka lähti leviämään.

– Hän haluaa kiittää kaikkia häntä auttaneita – ja sitä miestä, joka käytti kolme sekuntia paostaan ojentaakseen kätensä ja nosti hänet ylös, Torreele kuvailee ranskankieliselle Huffington Postille.

PROVENCE-lehti julkaisi maanantaina Bataclanissa terroristien panttivangiksi joutuneen Sébastienin tarinan. Huffington Postin mukaan hän on varmistunut raskaana olevan naisen auttajaksi.

Terroristeja paennut Sébastien näki edessään kaksi ikkunaa, jossa toisesta roikkui raskaana oleva nainen, joka pyysi alhaalla olevia ihmisiä ottamaan hänet vastaan, jos hän hyppäisi.

– Pakenin toisesta ikkunasta ja tartuin kiinni ilmastointiaukosta. Maahan oli 15 metriä. Pysyin siinä viisi minuuttia. Sitten raskaana oleva nainen, joka ei jaksanut enää roikkua, pyysi minua auttamaan häntä takaisin sisälle. Minä tein sen. En tiedä, mihin hän meni sen jälkeen.

Hän itse palasi piilopaikkaansa, josta yksi terroristeista hänet löysi ja vaati palaamaan sisätiloihin. Sébastienin mukaan terroristit kertoivat panttivangeille toimivansa näin, jotta ranskalaiset tietäisivät, kuinka ihmiset kärsivät Syyriassa. Terroristit käskivät panttivankien soittaa BRM- ja iTele-tv-kanaville. He halusivat puhua toimittajille ja sen jälkeen poliiseille.

– Yhtenä hetkenä he pyysivät tulta ja kysyivät minulta, merkitseekö raha minulle jotain. He ottivat esiin nipun 50 euron seteleitä, ja minun piti polttaa ne. He puhuivat ranskaa keskenään, Sébastien kertoi.

SÉBASTIEN pelkäsi henkensä edestä, eikä terroristien käytös vähentänyt pelkoa.

– He uhkasivat tappaa yhden meistä joka viides minuutti ja heittää ruumiit ikkunasta. Neuvottelija sai sovittua, että haavoittuneiden hakemiseen saatiin noin 20 minuuttia. Sen jälkeen vain odotimme. Ne olivat elämäni pisimmät minuutit.

Kun hyökkäyksen aloittaneiden poliisien toinen savukranaatti putosi Sébastienin jalkoihin, hän päätti toimia.

– Sanoin itselleni, että tämä on oikea hetki paeta. Juoksin, kranaatti räjähti ja työnsi minua alaspäin. Kaikki Raidin (poliisijoukot) jäsenet ryntäsivät ylitseni. Minua tallottiin, mutta se oli onnellisin kipu elämässäni. Minua suojeltiin. Olin elossa, kuten kaverini Jeff, jonka löysin myöhemmin.

ARLES’N kaupungissa Etelä-Ranskassa asuva Sébastien on Huffington Post Ranskan mukaan varmistunut naisen auttajaksi. Frans Torreele kertoo lehdelle auttajan veljen ottaneen yhteyttä häneen Twitterin ansiosta. Raskaana oleva nainen on tunnistanut hänet samaksi mieheksi.

– He ovat vaihtaneet numeroita. Hän voi myös hyvin. Niin kuin toivoimme, välittäjänä toiminut Torreele kertoo.

Kumpikaan heistä ei halua julkisuuteen, vaan selviytyneet haluavat kerätä voimiaan kaiken tapahtuneen jälkeen.

Huom. Korjattu viimeinen lause 19. marraskuuta klo 18.31.