Löytyikö raskaana olevan naisen pelastaja? Terroristien panttivangiksi jäänyt Sébastien kertoo dramaattisista hetkistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Löytyikö raskaana olevan naisen pelastaja? Terroristien panttivangiksi jäänyt Sébastien kertoo dramaattisista hetkistä

Julkaistu: 16.11.2015 13:32, Päivitetty 16.11.2015 13:58

Bataclanin verilöylystä pelastunut Sébastien kertoi tarinansa Marseillessa julkaistavalle La Provence -lehdelle.

Pitkässä ja perusteellisessa silminnäkijäkertomuksessaan Sébastien sanoo pelastaneensa ikkunassa roikkuneen, raskaana olevan naisen putoamiselta.

Le Monden toimittajan kuvaama video ikkunasta roikkuvasta, raskaana olevasta naisesta on levinnyt ympäri maailmaa. Nainen pelastetaan ikkunan kautta rakennukseen sisälle. Ei ole varmaa, onko Sébastienin kertomuksessa kyse samasta naisesta.

Bataclan-konserttisaliin iskettiin perjantai-iltana Pariisissa. Iskussa kuoli ainakin 89 ihmistä.

– Minua vastapäätä oli kaksi ikkunaa. Toisessa niistä roikkui raskaana oleva nainen, joka pyysi alhaalla olevia ihmisiä ottamaan hänet vastaan, jos hän hyppäisi. Mutta myös alhaalla vallitsi kaaos. Pakenin toisesta ikkunasta ja tartuin kiinni ilmastointiaukosta. Maahan oli 15 metriä, Sébastien kuvaili ranskalaislehdelle.

– Pysyin siinä viisi minuuttia. Sitten raskaana oleva nainen, joka ei jaksanut enää roikkua, pyysi minua auttamaan häntä takaisin sisälle. Minä tein sen. En tiedä, mihin hän meni sen jälkeen.

Sébastien palasi ikkunan ulkopuolelle vanhaan piilopaikkaansa, mutta viisi minuuttia myöhemmin hän tunsi Kalashnikovin piipun jalkaansa vasten. Yksi terroristeista vaati häntä palaamaan sisätiloihin.

– Silloin he alkoivat ottaa panttivankeja. Meitä oli viitisentoista. Ylhäältä parvelta terroristit ampuivat salissa olevia ihmisiä. Kuulimme huutoja, kuin ihmisiä olisi kidutettu.

Sébastienin mukaan terroristit kertoivat panttivangeille toimivansa näin, jotta ranskalaiset tietäisivät, kuinka ihmiset kärsivät Syyriassa. Terroristit käskivät panttivankien soittaa BRM- ja iTele-tv-kanaville. He halusivat puhua toimittajille ja sen jälkeen poliiseille.

– Yhtenä hetkenä he pyysivät tulta ja kysyivät minulta, merkitseekö raha minulle jotain. He ottivat esiin nipun 50 euron seteleitä, ja minun piti polttaa ne. He puhuivat ranskaa keskenään, Sébastien kertoi.

Sébastien pelkäsi henkensä edestä, eikä terroristien käytös vähentänyt pelkoa.

– He uhkasivat tappaa yhden meistä joka viides minuutti ja heittää ruumiit ikkunasta. Neuvottelija sai sovittua, että haavoittuneiden hakemiseen saatiin noin 20 minuuttia. Sen jälkeen vain odotimme. Ne olivat elämäni pisimmät minuutit.

Kun hyökkäyksen aloittaneiden poliisien toinen savukranaatti putosi Sébastienin jalkoihin, hän päätti toimia.

– Sanoin itselleni, että tämä on oikea hetki paeta. Juoksin, kranaatti räjähti ja työnsi minua alaspäin. Kaikki Raidin (poliisijoukot) jäsenet ryntäsivät ylitseni. Minua tallottiin, mutta se oli onnellisin kipu elämässäni. Minua suojeltiin. Olin elossa, kuten kaverini Jeff, jonka löysin myöhemmin.

Jutun alussa oleva video kuvattu perjantaina iskun kohteeksi joutuneen konserttisalin ulkopuolelta.