Halima, 37, tapettiin ravintolan edustalla – kaksi lasta jäivät kaipaamaan äitiä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Halima, 37, tapettiin ravintolan edustalla – kaksi lasta jäi kaipaamaan äitiään

Kahden lapsen äiti Halima, 37, surmattiin ravintolaan tehdyssä iskussa Pariisissa.

Julkaistu: 15.11.2015 21:30

Kahden lapsen äiti Halima, 37, on yksi Pariisin terrori-iskujen uhreista. Islaminuskoiset isä ja veljet ovat järkyttyneitä perheen menetyksestä ja vaativat kovaa linjaa terroristeja vastaan.

37-vuotias Halima lähti 35-vuotiaan siskonsa Hoddan ja ystäviensä kanssa juhlimaan syntymäpäivää ravintola Belle Equipeen perjantaina Pariisissa. Kello 21.36 terroristit alkoivat ampua ihmisiä Charonne-kadulla sijaitsevan ravintolan edustalla. 19 ihmistä kuoli ja yhdeksän loukkaantui.

Menehtyneiden joukossa olivat Halima ja useat hänen ystävänsä. Sisko Hodda oli perheen lauantaina kertoman tiedon mukaan elossa, mutta vakavasti loukkaantunut.

Halimaa jäävät kaipaamaan lapset, 6-vuotias ja 3-vuotias.

Isä murtui tyttären kuolemasta

Le Parisien -lehden toimittaja vieraili lauantaina Haliman isän Khalifa Saadin kotona Le Creusot’ssa. Murtuneen isän tukena olivat Haliman veljet ja ystävät, jotka tulivat lohduttamaan perhettä.

Khalifa Saadi saapui Ranskaan Tunisiasta vuonna 1970 ja on työskennellyt rakennusalalla. Hänen jälkeläisensä pitävät itseään umpiranskalaisina ja ovat ylpeitä siitä. Haliman veljien oli pidäteltävä raivoaan terroristeja kohtaan haastattelutilanteessa.

– Näiden tyyppien kanssa pitää olla kova. Heidät pitää karkottaa maasta. Minun siskoni – kuten kaikki perheenjäsenemme – oli täydellisesti integroitunut, Haliman veli Bechir sanoi Le Parisienille.

– Hänet tapettiin, samoin kaikki muut viattomat uhrit. Ne, jotka tämän tekivät, eivät voi puolustautua uskonnolla. Tässä perheessä kaikki tekevät töitä, annamme aina hyvän kuvan integraatiosta (ranskalaiseen yhteiskuntaan). Ja nyt terroristit tuhoavat kaiken.

”Menetin kuusi ystävää”

Toinen veli Abdallah painotti haastattelussa samaan sävyyn isä Khalifan perheelleen antamia arvoja: työmoraalia ja yrittämistä. Abdallah on palvellut Ranskan armeijassa ja vie nykyään ranskalaisia tuotteita ulkomaille.

– Tämä on kauheaa. Siskoni – ehkä kahden siskoni – lisäksi menetin kuusi ystävää, Abdallah suri.

Haliman veljet kuuluvat Le Creusotin muslimiyhteisöön ystäviensä tavoin. He eivät missään tapauksessa halua, että terroristit yhdistetään heihin, ranskalaisiin muslimeihin.

– Nämä jihadistit eivät edusta islaminuskoa, Abdallah sanoi.