Haavoittuneen Vincentin, 23, soitto yöllä sairaalasta Pariisista: ”Olen elossa, äiti” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Haavoittuneen Vincentin, 23, soitto yöllä sairaalasta Pariisista: ”Olen elossa, äiti”

Saksalainen opiskelija selvisi tulituksesta elossa pariisilaisessa kahvilassa, vaikka hänen osui kimmonneita luoteja selkään ja lähelle korvaa.

15.11.2015 12:33

Saksalainen 23-vuotias opiskelija Vincent Nöthen on yksi Pariisissa haavoittuneista. Hän oli silmittömästi tulittaneiden Isisin julmien terroristien kohteista.

Hän kertoo koskettavan tarinansa Der Westen -lehdessä.

Insinööriksi opiskeleva Nöthen vietti perjantai-iltaa Pariisissa. Café Bonne Bière oli upea paikka. Pian Nordrhein-Westfalenista kotoisin oleva Nöthen koki hirveitä.

– Kuului hirveä pamahdus, jota luulin ensin paukkupommiksi. Sekunteja myöhemmin minuun iski kaksi terroristien ampumaa luotia, ilmeisesti jostain kimmonneena, hän kertoo lehdessä.

(Yllä olevalla videolla kerrotaan, mitä sunnuntaihin mennessä on tapahtunut. Osa videon kuvamateraalista ei sovi herkimmille katsojille. Video on tekstitetty suomeksi.)

  Halusin vain syödä currywurstia ystävieni kanssa

Illalla oli alkanut iloisesti. Vincent Nöthen oli päättänyt lähteä kahden saksalaisen ja kahden italialaisen ystävänsä kanssa syömään.

– Halusimme vain syödä currywurstia. Pian kaikki muuttui. Joku huusi, että meitä ammutaan. Jostain kimmonnut luoti osui minua lähelle korvaa ja sain yhden luodin kimmokkeena selkääni. Ystäväni soittivat ambulanssin. Matka ambulanssissa kohti sairaalaa oli karmea. Ensihoitajat tekivät ambulanssissa kaiken, minkä voivat. Yksi ranskalainen mies kaatui minun päälleni. Hän oli ilmeisesti saanut osumaan suolistoonsa.

Pääsimme jotenkin sairaalaan.

– Jokainen hetki sairaalassa oli täyttä tuskaa. Minua vakavammin loukkaantuneita tuotiin koko ajan lisää. Pääsin kolmen ja puolen tunnin odottelun jälkeen hoitoon, hän kertoo.

Tärkeintä Vincentille oli se että hän selvisi hengissä ja että hän saattoi rauhoittaa läheisiään.

– Lopulta kello kolme yöllä saatoin soittaa äidille. Olen elossa. Muuta en pystynyt kertomaan, hän kertoo.

Sen jälkeen molemmat purskahtivat syvään itkuun, johon sekoittui mittaamaton määrä surua ja toivoa.

Vincent Nöthen oli kahvilassa, jonne osui Isisn murhaajien tulitus.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?