”Puhelimeni pelasti minut” – Pariisin terrori-iskuissa täpärästi pelastuneiden kauhunhetket - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Puhelimeni pelasti minut” – Pariisin terrori-iskuissa täpärästi pelastuneiden kauhunhetket

Pariisin iskuilla oli tuhansia silminnäkijöitä ja selviytyjiä. IS kokoaa medialle kerrottuja silminnäkijäkertomuksia kauhunhetkistä.

14.11.2015 8:49 | Päivitetty 14.11.2015 10:15

Myöhään perjantai-iltana tehtiin ainakin kahdeksan samanaikaista iskua eri puolilla Pariisia. Myös Stade de France -jalkapallostadionin ulkopuolella iskettiin. Stadionilla pelattiin Ranskan ja Saksan välistä jalkapallo-ottelua.

– Puhelimeni pelasti minut, sanoi mies Stade de France -stadionin lähistöllä ranskalaiselle iTele -tv-kanavalle, uutisoi BBC.

Sylvestreksi esittäytynyt mies kertoi puhelimensa suojanneen hänen päätään sirpaleilta ja nahkatakkinsa heikentäneen sirpaleiden osumavoimakkuutta hänen kehoonsa.

Sylvestren kännykän kuoressa näkyy luodinjälki.­

Sylvestren kännykän kuoressa näkyy luodinjälki.

Silminnäkijä: Aseet ehkä kalashnikoveja

Ranskalaistoimittaja Julian Pearce kertoi Guardianin mukaan olleensa sisällä Bataclan-konserttisalissa, jonne tehdyn iskun uhrimääräksi on kerrottu ainakin sata. Pearce kertoi medialle, että kahdesta kolmeen maskitonta henkilöä oli avannut tulen automaattiaseilla, joita hän epäili kalashnikoveiksi.

Hän arvioi ampumisen kestäneen kymmenestä viiteentoista minuuttia, tarpeeksi kauan, että iskijät ehtivät ladata aseensa uudelleen pari kolme kertaa. Pearce ei kuullut ampujien sanoneen mitään, hän kuuli vain huutoa yleisöjoukosta. Jotkut silminnäkijät kertoivat iskijöiden huutaneen ”Allahu Akbar”, eli Allah on suuri.

”Luulin loppuni tulleen”

Tapahtumien jälkeen yhä tärissyt 57-vuotias Marc Coupris kertoi Guardianille iskun olleen ”verilöyly”. Hän oli ollut panttivankina Bataclan-konserttisalissa.

– Se näytti taistelutantereelta, verta oli kaikkialla, ruumiita oli kaikkialla, Coupris kertoi.

– Kaikki rämpivät maahan. Makasin maassa yksi mies päälläni ja toinen vieressäni seinän vieressä. Me vain pysyimme paikoillamme. Aluksi olimme hiljaa. En tiedä kuinka kauan olimme niin, se tuntui ikuisuudelta, kertoi Coupris kauhinhetkistä konserttisalissa.

– Luulin sen olleen loppuni. Olin kauhuissani. Me ajattelimme varmaan kaikki samoin. Viimein, kun muutama poliisi tuli paikalle, aloimme katsella ympärillemme ja verta oli aivan kaikkialla. Poliisi käski meidän juosta, sanoi Coupris.

”Se oli kaaos”

Eagles of Death Metal -yhtyeen konserttia kuulemassa ollut nuori kertoi Le Figarolle tilanteen konserttisalissa olleen kaaos.

– Olin konserttisalin oikealla puolella. Eagles of Death Metalin kappale oli loppumassa, kun kuulin räjähdysääniä, kuin ilotulitteita. Näin laulajan ottavan kitaransa, käännyin ympäri ja näin miehen automaattiaseen kanssa, hän kertoi.

Lue lisää: Ilta-Sanomat seuraa Pariisin terrori-iskuja hetki hetkeltä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?