Isisin nimissä lähetettiin lausunto: kahdeksan ”veljeä” teki iskut – IS seuraa tapahtumia hetki hetkeltä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Isisin nimissä lähetettiin lausunto: kahdeksan ”veljeä” teki iskut – 128 tapettu Pariisissa – IS seuraa tapahtumia hetki hetkeltä

128 ihmistä on kuollut ja 200 haavoittunut Pariisissa tapahtuneissa iskuissa perjantai-iltana. IS seuraa tapahtumia hetki hetkeltä.

13.11.2015 23:23 | Päivitetty 14.11.2015 19:18
  • 128 ihmistä on kuollut ja 200 haavoittunut Pariisin iskuissa. Kriittisessä tilassa on 99.

  • Iskuja kuudessa tai seitsemässä eri paikassa, Bataclan-konserttisalissa jopa 100 kuolonuhria

  • Kahdeksan hyökkääjää kuollut, seitsemän räjäytti itsensä

  • Tiedossa ei ole, montako hyökkääjää on mahdollisesti pakosalla

  • Iskujen tekijäksi on vahvistumassa äärijärjestö Isis

  • 1 500 sotilasta on määrätty Pariisin kaduille

  • Ranskaan on julistettu hätätila ja rajavalvontaa on tiukennettu

  • Terrori-iskuilla ei ole todettu olevan kytkentää Suomeen, mutta Suomi on tiukentanut rajatarkastuksia

  • Oletko paikalla Pariisissa? Ota yhteyttä toimitukseen.

(Yllä olevalla ISTV:n videolla kerrotaan, mitä Pariisissa tapahtui. Videolla haastatellaan konserttisalissa iskuhetkellä ollutta silminnäkijää ja Suojelupoliisin ylitarkastajaa Tuomas Portaankorvaa.)

Klo 19.13: Live-seuranta päättyy, mutta Ilta-Sanomat jatkaa tapahtumista raportoimista herkeämättä. Tähän artikkeliin ei enää päivitetä uutistapahtumia.

Klo 18.20: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Pariisin tapahtumia televisiossa:

– Yhteiskunta, joka on avoin, on haavoittuvainen, jos joku käyttäytyy barbaarin tavoin. Pitäisi kiireesti löytää Euroopan unionin yhteinen ratkaisu.

Klo 17.00: Eiffel-torni pysyy toistaiseksi suljettuna. Iskujen jälkeen on ollut liikkeellä paljon ristiriitaistakin tietoa: Le Parisien -lehden tiedot poliisin takaa-ajosta eivät olleet paikkansapitäviä.

Klo 16.52: Pääministeri Juha Sipilä kertoi tiedotusvälineille poliisin ja rajavartiolaitoksen korottaneen valmiuttaan. Pääministerin mukaan Schengenin sopimus ei nyt toimi.

Klo 16.46: Stade de France -stadionin läheltä löytyneen Syyrian passin omistaja oli syntynyt vuonna 1990. Iskupaikalta on löytynyt myös Egyptin passi, kertoo Le Parisien.

Klo 16.41: Uutiskanavien mukaan yksi Bataclan-konserttisaliin iskun tehneistä terroristeista oli kotoisin Pariisin Courcouronnesin lähiöstä.

Klo 16.06: Mediatietojen mukaan tunnistettu terroristi on Ranskan kansalainen. Silminnäkijöiden mukaan yksi terroristeista olisi ollut nainen.

Klo 16.05: Suomen Ulkoministeriö on antanut uudet turvallisuusohjeet Ranskaan ja Monacoon matkustaville.

Klo 15.19: Le Parisien -lehden mukaan poliisi ajaa takaa neljää aseistettua miestä, jotka pakenevat autolla. Europe 1 -uutiskanavan mukaan yksi Pariisin terroristeista on tunnistettu sormenjälkien perusteella. Huom! Myöhemmin kävi ilmi, ettei takaa-ajoa ollut.

Klo 15.04: Hollanti ja Belgian kiristävät turvatoimia rajoillaan. Belgiassa kehotettiin välttämään Pariisiin matkustamista ja Hollanti tehostaa raideliikenteen valvontaa maiden välillä.

Pääministeri Juha Sipilä aikoo astua kameroiden eteen kommentoimaan tilannetta klo 16.40. Tiedotustilaisuus näkyy ISTV:ssä.

Klo 14.11: Le Figaro -lehden mukaan Ranskan poliisin tekniset tutkijat ovat löytäneet Stade de France -stadionin lähistöltä Syyrian passin. Myös The Guardian uutisoi poliisin vahvistaneen lehdelle, että passi löytyi stadionin luona itsensä räjäyttäneen terroristin luota.

Klo 13.41: Sisäministeri Petteri Orpo (kok) ilmoitti tiedotustilaisuudessa, että Suomi tehostaa yleisötapahtumien valvontaa, nettiseurantaa ja rajavalvontaa lentokentillä ja satamissa.

Klo 13.37: Pariisin terrori-iskussa kuolleiden määrä on noussut 128:een. Haavoittuneita on noin 200, heistä kriittisessä tilassa on 99.

Klo 13.10: Terroristijärjestö Isis julkaisi lausunnon, jossa se vetoaa uskontoon perustellessaan Pariisin verilöylyä. Viestin mukaan iskun tekijät olivat ”kalifaatin sotilaita, joille Jumala on antanut yhtenäisyyden ja voiton”. Isisin mukaan iskut olivat vastaus Ranskan loukkauksille profeetta Muhammadia kohtaan ja ilmaiskuille Isisin hallitsemilla alueilla. Isisin viestissä kerrotaan ”kahdeksan räjähdevöin ja rynnäkkökiväärein aseistautuneen veljen” tehneen iskut ”ristiretkellä” olevaa Ranskaa vastaan. Lausunnon aitoutta ei ole kyetty varmistamaan.

Klo 12.46: Telegraphin mukaan Gatwickin lentokenttä Lontoossa on evakuoitu.

Klo 12.43: Tunnelmat Pariisissa ovat järkyttyneet. Pariisissa ja Helsingissä työskentelevä kuvataiteilija Pekka Niskanen kertoi IS:lle, että hänen ulko-ovensa edessä on edelleen verta.

Klo 12.21: Sisäministeriön mukaan Suomen rajatarkastusten tehostaminen on normaali toimenpide Euroopassa tapahtuvien terrori-iskujen jälkeen. Kansliapäällikkö Päivi Nergin mukaan Pariisin iskuista ei ole tullut ilmi mitään kytkentää Suomeen.

 

Klo 12.01: Ranskan presidentin Francois Hollanden mukaan iskut suunniteltiin ja järjestettiin ulkomailla, mutta apua tuli Ranskan sisältä. Hänen mukaansa iskuissa kuoli 127 ihmistä.

Klo 12.00: Hollande sanoi, että Pariisin iskut olivat äärijärjestö Isisin tekemiä. Ranskaan on julistettu kolmen päivän suruaika.

Klo 11.30: Terroristijärjestö Isis väittää olevansa tehneensä Pariisin terrori-iskut. Asiasta kertovan brittilehti The Independentin tiedon lähteenä on Isis-järjestön mediasiipi al-Hayat Media Centre.

Klo 11.00: Viranomaislähteet tarkensivat Pariisin iskujen uhrilukuja. Kuolleita on lähes 130, haavoittuneita on miltei 200, joista puolet kriittisessä tilassa.

Ranskan presidentti Francois Hollanden (oik.) ja Ranskan pääministeri Manuel Valls keskustelivat Pariisissa päivällä.­

Klo 10.30: Ystävät ja omaiset julkaisevat koskettavia viestejä yhdysvaltalaisen rockyhtyeen Eagles of Death Metal -konsertissa kadonneista. Konsertti järjestettiin Bataclan-konserttisalissa.

Klo 10.30: Suomen Pariisin suurlähetystössä seurataan tilannetta tarkasti. Lehdistöneuvos Marko Ruonalan mukaan yhtään suomalaista ei ole vielä ilmoitettu kadonneeksi tai kuolleeksi.

Klo 9.45: Suomen hallitus ilmoitti kokoontuvansa iltapäivällä tarvittaessa. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kuvaa tapahtumia ”iskuksi demokraattisia ja avoimia yhteiskuntiamme vastaan”

Klo 9.35: Pariisin öisen kahvila-ampumisen silminnäkijä sanoo ampujan ampuneen täysin tavoitteellisesti ja ammattimaisesti.

Klo 9.06: Ulkoministeriön lehdistöneuvos: Suomalaisilta ei ole tullut tiedusteluja, että omaisia olisi Pariisissa kateissa. Suomalaisuhrien mahdollisuutta ei silti voi sulkea pois.

 

Klo 8.49: Silminnäkijöiden kertomukset alkavat valottaa Pariisin kauhujen yön tapahtumia. Sylvestreksi esittäytynyt mies oli Stade de France -stadionin lähistöllä, kun silmitön ampuminen alkoi. Hän pelastui iskusta täpärästi. (Jutun kohtaa korjattu 14.11.2015 kello 10.45: Sylvestreski esittäytynyt mies oli stadionin lähistöllä, ei Bataclan-konserttisalissa, kuten aluksi kerrottiin).

Klo 8.40: Ulkoministeri Timo Soini kertoi IS:lle, että raja- ja nettiliikenne otetaan tehotarkkailuun, kun Suomi nostaa valmiustilaa Pariisin iskujen takia.

Klo 8.38: Iskujen tekijöistä on toistaiseksi niukasti tietoa. Silminnäkijän mukaan konserttitaloon iskeneet hyökkääjät olivat mustiin pukeutuneita ”tavallisen näköisiä” miehiä. Iskujen tekijöiden on kerrottu huutaneen ”Allahu akbar” (Jumala on suurin) ampuessaan väkijoukkoon.

Klo 8.34: Suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva kertoo IS:lle, että terrori-isku on mahdollinen myös Suomessa. Hän kuitenkin sanoo, että niin kauan kuin kytköksiä Suomeen ei löydy, Ranskan tapahtumat eivät vaikuta ”merkittävällä tavalla” Suomen tilanteeseen.

Eagles of Death Metal -yhtyeen Facebook-seinä on täyttynyt läheisiään etsivien ilmoituksista.­

Klo 7.56: Supon ylitarkastaja kommentoi Ranskan iskuja: Suomen viimeviikkoisen uhka-arvion noston ja Ranskan tapahtumien välille ei voi vetää yhtäläisyyksiä. Suomi on eri tilanteessa kuin Ranska.

Klo 7.50: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tuomitsee terrori-iskut.

– Nämä järkyttävät iskut demokratiaa vastaan ovat rikos kaikkia vastaan. Suomi antaa kaiken mahdollisien tuen Ranskalle taistelussa terrorismia vasten.

Klo 7.50: Terrori-iskujen uhriluvun pelätään kasvavan, koska monet ovat saaneet vakavia vammoja.

Poliisin rikospaikkatutkijat tekevät tutkimuksia iskun kohteeksi joutuneessa kahvilassa.­

Klo 7.07: Silminnäkijä lehdelle: Hyökkääjä syytti Ranskan presidenttiä Francois Hollandea Syyrian asioihin puuttumisesta.

Klo 6.51: Suomen sisäministeri Petteri Orpo (kok) ilmoittaa Twitterissä, että Suomi nostaa valmiustasoaan Pariisin terrori-iskujen vuoksi. Orpo kuvaa Ranskan tapahtumia ”järkyttäviksi”. Jos tviitti ei näy, katso se tästä.

Ranskan tapahtumat järkyttäviä. Voimia ja osanotto omaisille. Suomelta kaikki mahdollinen tuki. Omaa valmiustasoamme nostetaan.— Petteri Orpo (@p_orpo) 14. marraskuuta 2015

Klo 6.21: Pariisin perjantainen hyökkäysten sarja on yksi Euroopan pahimmista terrori-iskuista. Katso lista 2000-luvun pahimmista terrori-iskuista Euroopassa ja lähialueilla täältä.

Klo 6.04: Tutkintalähteen mukaan yhteensä kahdeksan hyökkääjää on kuollut Pariisin iskuissa. Heistä seitsemän räjäytti itsensä.

Klo 5.56: Ranskan ja Yhdysvaltain presidentit vannovat lujittavansa yhteistyötä terrorismin vastaisessa taistelussa. – Barack Obama halusi ilmaista tukensa ranskalaisille tämän hirvittävän tragedian johdosta. He vakuuttivat olevansa sitoutuneita tekemään tiiviisti töitä, presidentti Francois Hollanden kansliasta kerrotaan.

Klo 5.40: Perjantai-illan iskut järkyttävät ihmisiä ympäri maailmaa. Uhrien muistoa on kunnioitettu erilaisissa yleisötapahtumissa, muun muassa jääkiekon NHL-kierroksella.

Klo 5.16: Pariisin iskuissa loukkaantuneita on yli 200, joista 80 on saanut vakavia vammoja. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Klo 5.07: One World Trade Center valaistiin Ranskan lipun väreillä New Yorkissa. Sininen, valkoinen ja punainen ovat näkyneet myös monessa muussa tunnetussa maamerkissä ympäri maailmaa.

Ranska on ottanut tiukat rajatarkastukset käyttöön.­

Klo 4.55: Pariisissa tehtiin yöllä terrori-iskuja kuudessa eri paikassa, listaavat ranskalaismediat. Figaro-lehden mukaan ampumaiskuja tehtiin viidessä paikassa eli Bataclan-konserttisalissa, yhdessä baarissa ja toisen baarin edustalla sekä kahdella kadulla. Lisäksi pariisilaisen jalkapallostadionin alueella tapahtui lehden mukaan kolme räjähdystä, joista ainakin yhden aiheutti itsemurhapommittaja. Le Monde -sanomalehden mukaan räjähdyksissä olisi kuollut mahdollisesti kaksi itsemurhapommittajaa.

Klo 4.53: Uutistoimisto AFP kertoo lisätietoja neljästä Bataclan-teatterin konserttiin hyökänneestä miehestä, jotka saivat surmansa poliisin rynnäkön yhteydessä: – Kolme heistä räjäytti itsensä. Neljäs, jolla oli myös päällään räjähdevyö, joutui poliisin ampumaksi ja räjähti kaatuessaan, lähde sanoo.

Klo 4.40: Sosiaalinen media pursuaa surua Pariisin iskujen jälkeen. Twitterissä solidaarisuuden symbolina leviää kuva, jossa Pariisin Eiffel-tornin siluetti on yhdistetty rauhan merkkiin. Jos alla oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

The amount of violence and hate in the world needs to end #PrayForParis pic.twitter.com/sEAlwdBOh7— Jonah Lupton (@JonahLupton) November 14, 2015

Klo 4.32: Iskun tekijöistä tiedetään tässä vaiheessa vain vähän, ja sekin vähä tiedetään silminnäkijähavainnoista. Lue lisää täältä.

Klo 4.16: Pariisissa pari vuotta asunut valokuvaaja Heli Sorjonen oli kaupungilla iskujen tekohetkellä, mutta ei osannut aavistaa tapahtunutta hälytysajoneuvojen äänestä. Tilanteen koko karmeus selvisi vasta, kun Sorjonen tuli kotiin ja alkoi seurata paikallista mediaa. Lue lisää täältä.

Klo 4.05: Ulkoministeriön tämän hetken tietojen mukaan Pariisin iskussa ei ole suomalaisuhreja, mutta sitä mahdollisuutta ei kuitenkaan voida sulkea pois. Omaistiedusteluja on tullut puolenkymmentä.

Klo 3.50: CNN kertoo uhreja olevan ranskalaisviranomaisten mukaan ainakin 153.

Klo 3.42: Le Monde: Ranskan presidentinpalatsi tarkentaa, että Ranskan rajoja ei ole suljettu, mutta rajavalvontaa on tiukennettu.

Klo 3.39: Pariisilaiset käyttävät sosiaalista mediaa saadakseen läheisilleen tiedon olinpaikastaan ja tarjotakseen turvapaikkoja kaupungilla iskujen aikaan olleille. Facebook on avannut palveluunsa toiminnon, jolla Pariisissa olevat voivat ilmoittaa kaikille kontakteilleen olevansa turvassa.

Twitterissä ihmiset puolestaan ovat tarjoneet #PorteOuverte-asiasanalla omia iskupaikkojen lähellä sijaitsevia kotejaan suojapaikaksi sekä kertoneet muista turvallisista paikoista, jonne ihmiset voivat hakeutua.

 

Klo 3.36: AFP julkaisee kartan kaikista 7 kohteesta joissa iskut tehtiin.

Attentats à Paris : des attaques dans 7 lieux différents #AFP pic.twitter.com/2t3zJkZr02— Agence France-Presse (@afpfr) November 14, 2015

Klo 3.32: Aftonbladetin mukaan kuolleiden joukossa on ainakin yksi ruotsalainen. Lisäksi toinen on loukkaantunut.

Klo 3.19: Yhdysvalloissa New Yorkissa on kiristetty turvatoimia Pariisin terrori-iskujen vuoksi. Turvatoimia on kiristetty kaupungin turistikohteiden ja muiden maamerkkien luona. Myös Ranskan konsulaatin valvontaa Manhattanilla on lisätty.

Klo 3.09: AFP:n mukaan neljän hyökkääjän on varmistettu kuolleen. Presidentti Hollande sanoo taistelevansa hyökkääjiä vastaan ”ilman armoa”. Hollande sanoi iskuja öisessä puheessaan ”mittasuhteiltaan ennennäkemättömäksi terrori-iskuksi”.

Klo 2.59: Ranskassa 1500 sotilasta on määrätty Pariisin kaduille. Ranskan presidentti Francois Hollande sanoo, että hätätilan julistamisen takia suur-Pariisin alueella voidaan tehdä etsintöjä ja tarkastuksia, eikä liikenne välttämättä pääse kulkemaan normaalisti. Ranskan rajat on suljettu.

Lentoyhtiö American Airlines on ilmoittanut keskeyttävänsä lennot Pariisiin.

Klo 2.51: Jihadismin tutkija Juha Saarinen pitää iskuja pitkään suunniteltuina terroritekoina, joka ensitietojen perusteella kytkeytyy melko varmasti Isisiin tai Al-Qaidaan.

 

Klo 2.39: Uutistoimisto Reutersin mukaan kuolleita on Pariisissa kaikkiaan noin 140. Noin sadan kerrotaan kuolleen Bataclan-konserttitalolla ja neljänkymmennen iskuissa muualla kaupungissa.

Klo 2.36: Ranskan presidentti Francois Hollande peruu osallistumisensa G20-tapaamisen Turkissa, kerrotaan presidentin kansliasta AFP:lle.

Klo 2.24: YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsee iskut ”barbaarisina ja raukkamaisina”.

– Turvallisuusneuvosto korostaa, että näiden terroritekojen syylliset on tuotava oikeuden eteen, tiedotteessa sanotaan.

Klo 2.17: Suomen ulkoministeriön mukaan tiedossa ei ole, että suomalaisia olisi kuollut iskuissa. Suomalaisuhrien mahdollisuutta ei kuitenkaan voida sulkea pois.

Klo 2.14: Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisin mukaan hyökkäyksessä konserttihalliin on kuollut noin 100 ihmistä. Poliisin mukaan kolme hyökkääjää on kuollut.

Klo 2.11: Venäjä tuomitsee Pariisin terrori-iskut ja on valmis auttamaan tutkinnassa, kertoo uutistoimisto AFP. Presidentti Vladimir Putin on esittänyt surunvalittelunsa ranskalaisille. Kremlissä tapahtumia luonnehditaan ”vastenmieliseksi hyökkäysten sarjaksi” ja ”epäinhimillisiksi murhiksi”.

Klo 2.07: CNN:n mukaan Bataclan-konserttitalosta on tuotu ulos ainakin 100 panttivankia, joista osa on haavoittunut.

Klo 1.59: STT:n mukaan poliisin rynnäkkö konserttisaliin on ohi. Kaksi hyökkääjää on kuollut rynnäkössä. Panttivankeja poistuu rakennuksesta.

 

Klo 1.45: Uutistoimisto AFP:n mukaan silminnäkijä kertoo yhden hyökkääjistä huutaneen ”Allahu akbar” (Jumala on suurin) ampuessaan väkijoukkoon konserttitalolla, jossa ainakin 15 ihmisen kerrotaan kuolleen.

Klo 1.32: Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi on parhaillaan hyökkäämässä Bataclanin konserttitaloon, jonka luota on kuultu aiemmin viisi räjähdystä.Poliisin mukaan hyökkääjät ovat ottaneet panttivankeja Bataclan-konsertittalossa, jonka läheltä kuultiin aiemmin ammuskelua. Panttivankeja on kerrottu olevan jopa yli 100.

One World Trade Center valaistiin Ranskan lipun väreissä New Yorkissa.­

Klo 1.20: Europe 1 -radiokanava kertoi uudesta ammuskelusta Pariisin keskustan Les Halles -kauppakeskuksessa.

klo 00.57 Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhuu Valkoisessa talossa. – Jälleen kerran olemme nähneet tyrmistyttävän yrityksen terrorisoida viattomia siviilejä. Olemme valmiita tarjoamaan mitä tahansa tukea, jota Ranskan hallitus ja kansa tarvitsevat, hän kommentoi.

klo 00.49 Ilta-Sanomat tavoitti Pariisista perjantain vaihtuessa lauantaiksi suomalaismiehen, joka on kaupungissa lomamatkalla. Hän oli tyttöystävänsä kanssa seuraamassa jalkapallo-ottelua Stade de Francella, kun stadionin vieressä räjähti pommi. Lue lisää täältä.

klo 00.40 Ranskan presidentti Francois Hollande on kutsunut maan hallituksen hätäkokoukseen.

klo 00.30 Britannian pääministeri David Cameron sanoo olevansa sokissa Pariisin tapahtumien takia. – Ajatuksemme ja rukouksemme ovat ranskalaisten luona. Teemme mitä tahansa auttaaksemme, Cameron kirjoittaa Twitterissä.

klo 23.17 BSM TV raportoi ammuskelusta Pariisin keskustassa sijaitsevassa ravintolassa.

Ihmiset tukevat toisiaan Bataclan-konserttisalin ulkopuolella.­

Ranskalaismedian haastattelemien silminnäkijöiden mukaan Bataclanin luona nähty ampuja olisi huutanut ”Syyrian puolesta” ja ”Allahu Akbar”. Viranomaiset eivät ole kuitenkaan vielä vahvistaneet hyökkäysten motiivia.

– Miehet tulivat sisälle ja alkoivat ampua. Kaikki kaatuivat maahan. Se oli kuin helvetissä, Bataclanin sisätiloissa ollut silminnäkijä kertoi France Info -radiokanavalle.

Hyökkäys tapahtui vain satojen metrien päässä Charlie Hedbo -satiirilehden toimistusta, jossa jihadistit surmasivat 11 ihmistä tammikuussa.

BBC:n mukaan hyökkääjiä on kerrottu olleen jopa kuusi. Ensimmäisessä hyökkäyksessä ainakin yksi automaattiaseella varustautunut mies on hyökännyt kambozalaiseen ravintolaan Pariisin 11. kaupunginosassa tappaen useita sisällä olleita.

Toisen ravintolan luona lähellä Stade de France -jalkapallostadionia on kerrottu tapahtuneen kolme räjähdystä. Ainakin yhden räjähdyksistä on kerrottu olleen itsemurhaisku.

– Näin räjähdyksiä ja sen jälkeen palomiesten saapuvan nopeasti. Ihmiset juoksivat pakoon. Luulin että kyse on kiinalaisen uudenvuoden juhlinnasta, sanoi silminnäkijä France Info -kanavalle.

Stade de France -stadionilla on pelattu tänään Ranskan ja Saksan välinen jalkapallo-ottelu. Ranskan presidentti Francois Hollande oli paikalla katsomassa ottelua, ja hänet on evakuoitu.

Ranska on julistanut yleisen hätätilan ja sulkenut rajansa iskujen seurauksena. Pariisin viranomaiset pyytävät kaupunkilaisia pysymään kodeissaan terrori-iskun vuoksi.

Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisten mukaan iskut olivat suunniteltuja, kertoo Reuters.

 

 

Poliisit odottivat asemissa Bataclan-konserttitalon ulkopuolella.­

Poliiseja ja pelastustyöntekijöitä Place de la Republiquen aukion lähistöllä Pariisissa.­

Uhreja ravintolan lähistöllä Le Carillon -hotellin edustalla Pariisin Rue Alibertilla.­

Yleisö poistui Stade de Francelta. Stadionin ulkopuolelta raportoitiin kuullun räjähdyksiä.­

Bataclan-konserttihallissa on jopa sata panttivankia. Pelastusväki auttoi väkeä hallin ulkopuolella.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?